avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anuntarea preavizului verbal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anuntarea preavizului verbal

buna seara
am si eu o problema referitor la disponibilizari si preaviz. lucrez la o firma de materiale de constructii si pe data de 22.11 2008 ni sa adus la cunostinta ,verbal ca incepind cu data de 1.11.2008 vor fi disponibilizate 2 fete,pe post de casier si vinzator, in conditiile in care avem vechimea necesara pentru acordarea ajutorului de somaj.,dar ca firma sa poata angaja alte persoane dupa o anumita perioada si sa nu blocheze posturile au hotarit schimbarea incadrarii in cartea de munca ,respectiv din casier am ajuns vinzator ambulant ,in ultima luna (noiembrie).deci nprin urmare se desfiinteaza postul de vinzator ambulant,iar noi ,se spune ,ca o sa fim somere pina firma isi va reveni financiar.
intrebarea mea este cu ce articol trebui incheiat a decizia de incetare a muncii ca noi sa beneficiem de ajutorul de somaj si daca ne afecteaza in vreun fel modificarea incadrarii in cartea de munca, asa cum au procedat .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marya STANCU , 20:43, 26 Noiembrie 2008
:O
Preavizul se aduce la cunostinta in scris. Ca sa beneficiati de ajutor de somaj trebuie sa vi se desfiinteze postul conform art. 65 Codul Muncii. Trecerea pe alta functie s-a facut pe baza unui act aditional semnat de Dvs.? Aveti grija ce semnati!
Actul aditional de schimbare de post la-m semnat.
o sa am probleme cu obtinerea somajului in acest caz?
De pe data de 01.12.2008 ni sa comunicat sa nu mai venim la serviciu,chiar daca nu am semnat preavizul.Cum sa procedez deoarece se pot considera zile nemotivate iar in aceste cond imi pot desface contractul de munca pentru absente nemotivate fara nici un drept.
Cind pot depune cererea pentru acordarea contravalorii in bani a concediului de odihna deoarece am citit pe forum despre asta,avind in vedere ca nici macar nu sa pus problema concediilor de odihna,
Cererea respectiva o puteti depune si maine dimineata, de asemenea, solicitati copie de pe decizia de incetare a c.i.m. cu viza ITM-ului, precum si salariul compensatoriu acordat potrivit CCMN pentru salariatii concediati pentru desfiintarea postului.
daca nu mi se da o copie a c.i.m.cu viza respectiva si eu nu merg la serviciu ce prob pot avea avind in vedere ca nu am semnat preavizul?
Cererea pentru plata concediului si a sal . compensatoriu poate fi depusa dupa ce primesc decizia de incetare a activitatii, deoarece sunt sigura ca daca am depune aceste cereri inainte vor incepe cu amenintari de genul "daca cereti bani va dau in fara plata,ca si asa fac un efort prea mare sa va dau in somaj"
În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.

Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele, prin urmare sunteti obligata sa va indepliniti sarcinile de serviciu. Lipsa nemotivata de la serviciu da posibilitatea angajtorului sa va desfaca disciplinar c.i.m.

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala,obligatiile angajatorului ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, As dori sa aflu cum as putea sa concediez pe cineva motivand cu desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice?Ce documente imi ... (vezi toată discuția)
De ce nu somaj? aledical aledical Doresc sa ma ajute cineva; sotia mea a fost in concediu o saptamina la revenire a primit un preaviz in care i se aduce la cunostintia ca activitatea societatii ... (vezi toată discuția)