avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului

Buna ziua,pe 18.12.2011 prietenul meu s-a urcat la volan sa-l duca pe un prieten acasa,a circulat pe drum national mai putin de 50m,ghinionul lui a fost ca bause si a fost oprit de politie,a fost pus sa sufle si la fiola i-a iesit 0.64,i s-au recoltat probe de sange si rezultatul a fost putin peste 1.
Tin sa mentionez ca nu are antecedente penale,au trecut de atunci 3luni si nu am primit nici un fel de raspuns!INTREBAREA MEA ESTE CE NE SFATUITI SA FACEM?UNDE AR TREBUI SA MERGEM PETRU SOLUTIONAREA CAZULUI MAI REPEDE SI CAM CARE AR FII PEDEAPSA PENTRU ACEASTA INFRACTIUNE?
VA MULTUMESC!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: anicol , utilizator 21:15, 2 Aprilie 2012
OUG 195/2002 prevede:
Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (1) se sancţionează şi persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai şi care se află sub influenţa unor substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(3) Substanţele sau produsele stupefiante, precum şi medicamentele cu efecte similare acestora se stabilesc de către Ministerul Sănătăţii Publice, iar lista acestora se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani.
(5) Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.


sfat:
insotit de un avocat, mergeti la parchet, recunoaste, regreta etc ......
poate scapa cu suspendare, cam asta e practica ...
angajati-va un avocat care a mai lucrat in astfel de cazuri
nu a gresit - a facut o prostie si nu e vorba de ghinion
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru sfatul dumneavoastra,o sa incercam poate reusim sa obtinem un raspuns cat mai repede!!!!Care o fii numai sa stim cum sta treaba!!!
Seara buna!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice dragoscag dragoscag va rog spuneti-mi pentru refuz biologice pedepsa e cu supendare sau cu executare ,mentionez ca sunt la prima abatere.va multumesc (vezi toată discuția)
Consum alcool la volan marinelp marinelp buna ziua ..am avut alcoolemie 0.78 an aerul expirat , care sunt consecintele? mentionez ca am refuzat recoltarea probelor de sange..si sunt la prima abatere ... (vezi toată discuția)
Accident rutier flrncristea flrncristea am facut un accident rutier cu o alcoolemie de 0.96 in aer respirat avariind doar masina,dar fara victime sau alte masini.cum as putea iesi din aceasta ... (vezi toată discuția)