avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura de avans la un utilaj achizionat prin credit ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura de avans la un utilaj achizionat prin credit bancar si ipotecat

Buna ziua,
O societate a achizitionat un utilaj prin credit bancar cu ipoteca pe utilaj in valoare de 100.000euro pe o perioada de 5 ani.Intre timp societatea constata ca nu ii mai este de folos acest utilaj si vrea sa-l vanda.A gasit un cumparator, care vrea sa cumpere acest utilaj,intelegandu-se la suma de 130.000 euro .Cumparatorul nu are acesti bani si nici sa faca credit nu poate,fiindca este o firma nou infiintata.In aceste conditii societatile au stabilit urmatoarele:
Lunar societatea care detine utilajul(furnizorul) sa faca catre cumparator, factura de avans in fiecare luna ,pe o perioada de 5 ani catre societatea care doreste sa cumpere utilajul.Dupa perioada de 5 ani,cand se termina creditul bancar si se ridica si ipoteca, sa se faca stornarea facturilor de avans din perioada de 5 ani si sa se factureze valoarea totala a utilajului de 130.000 euro.Bineinteles se face si un contract unde se specifica aceste detalii.
Este corecta aceasta procedura? aceea de a se factura avans la un utilaj care este ipotecat si luat cu credit bancar?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Tva Ida-Maria Ida-Maria O societate comerciala platitoare de tva din 01.09.2008, prin depasirea plafonului de 35000euro, a avut un contract de vanzare cumparare pentru o cladire noua ... (vezi toată discuția)
Avans achitat, factura furnizor neemisa SISSInew SISSInew Am achitat prin virament bancar, conform unei facturi proforme un avans la data de 12 aprilie 2011. In ziua urmatoare am primit o parte din materialele ... (vezi toată discuția)
Tva 5% rog frumos ajutati -ma! andra marco andra marco Am cumparat cu contract de vinz-cump de la o firma dezvoltatoare un apartament in 2006 (apartamentul de abia acum e gata). Pretul e ferm, in euro fara TVA. Am ... (vezi toată discuția)