avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere impozit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere impozit

Buna ziua! Mama mea a fost diagnosticata cu hepatita virus C. Inca munceste si as vrea sa stiu daca ar putea fi scutita de plata impozitului pe salariu in baza afectiunii sus mentionate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 29 Ianuarie 2009
Am inteles. Multumesc tare mult!
buna ziua
as avea o intrebare...
sunt angajata de 10 luni, si sunt si la facultate la zi.Anul trecut am adus adeverinta de la sc pt deducerea impozitului la mama. in anul acesta deja contabila de la firma cere adeverinta de la locul meu de munca dupa salarul realizat in 2008..pt ca ea zice ca mama trebuie sa plateasca inapoi banii pe care o primit...
intrebarea mea ar fi ca neaparat trebuie sa platim banii inapoi?
daca dupa 10 luni n-a observat nimeni de la finante ca sunt angajata, pot sa am probleme....?
astept un raspuns cat ,mai repede daca se poate...
va multumesc
In acest caz se va face o recalculare a impozitului pe venit, iar diferenta de plata va fi achitata de mama dvs.
Potrivit Codului fiscal, persoana în întretinere poate fi sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pâna la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 250 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap carleta carleta Buna ziua, Tatal meu este diagnosticat cu dementa Alzheimer forma severa,am fost la DGASPC Bacau cu scrisoare de la comisie in care este specificat ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o fetiță cu schizofrenie parapareza spastica și miopie forte ... Virginia A Virginia A Bună seara asi avea o întrebare la dumneavoastră am o fetiță cu schizofrenie parapareza spastica și miopie forte la ce grad de handicap se icadreaza (vezi toată discuția)
Legislatie privind drepturile copilului cu grad de handicap usor Comanescu1976 Comanescu1976 Am un baiat care are o usoara intarziere de limbaj. are 2 ani si vorbeste ca un copil de 1,7 luni. Lucru validat si de medic. Mi s-a dat pe langa diagnosticul ... (vezi toată discuția)