avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinul de la etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinul de la etaj

Cine ma poate ajuta, cui trebuie sa ma adresez in cazul in care am probleme cu vecinul de deasupra apartamentului meu?. Am avut(am) loja la una din camere, am extins camera , inchizand loja cu tamplarie pvc. Atunci camd ploua , intr-un colt al camerei, din exterior, imi picura apa si se umezeste tavanul, ajungand sa mucegaiasca. Am discutat cu vecinul de deasupra apartamentului sa repare, sa zideasca in acea parte a lojei, (are sticla) pentru a nu mai curge - infiltreze apa in timpul ploilor. Nu am gasit intelegere,intrucat sustine ca nu-l intereseaza, nu are timp si in acest timp tavanul se degradeaza. La presedintele de asociatie, am apelat dar m-i s-a comunicat ca nu poate sa faca nimic.:( A discutat cu vecinul dar tot nu a rezolvat. Astept raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: AIVLIS , utilizator 13:37, 27 Noiembrie 2008
Depinde carui vecin ii incumba obligatia legala de "a face" , aceea de a repara prejudiciul efectiv cauzat .
In speta este vorba despre o raspundere delictuala , bazata pe culpa vecinului , pe ramanerea acestuia in pasivitate .
Numai in situatia in care acestuia nu i se poate imputa vreo culpa in producerea prejudiciului va fi exonerat de raspundere .
Intr-o prima etapa puteti sa i puneti in vedere sa va repare prejudiciul cauzat (prejudiciul efectiv cauzat si beneficiul nerealizat ) sau puteti sa va adresati instantei de judecata cu cerere de chemare in judecata in care veti cere repararea prejuciului si daune interese .
Succes !
Daca pentru inchiderea lojei si extinderea camerei ati avut aprobarile legale, cu proiect de modificare a apartamentului si a suprfetei utile, etc. atunci va mai puteti gandi la rezolvarea pe calea justitiei. Altfel numai pe cale amiabila si eventual sa suportati dv costul izolatiei deasupra balconului respectiv. Daca sunteti in legalitate mai puteti face si o asigurare a apartamentului pentru daune, inundatii, etc. La prima infiltratie de apa apelati la firma asiguratoare. Acestia va despagubesc pe dv si recupereaza suma de la vecin.
apartamentul este asigurat, deoarece este luat prin credit ipotecar, numai ca in clauze nu este trecut - mai bine spus Firma de asigurari nu acopera daunele provocate de infiltratii ci doar de inundatii. Am apelat deci la aceasta varianta , cu asigurarea dar... .
Vecinul de deasupra are si el loja inchisa?

Eu as merge pe alta varianta, as repara eu si gata! Va spun asta din experienta, pana n-am chemat eu om si nu l-am platit nu s-a rezolvat... faceti efortl acesta si scapati de probleme! deh, asa e la bloc! Daca este vreun amarat, considerati ca ati facut un bine, daca nu, inseamna ca este un mare nesimtit!
Si mie mi s-a intamplat asta si am facut la fel, am reparat eu. La mine era un amarat....

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am achizitionat de curand o garsoniera intr-un bloc. ... Raczia Raczia Buna ziua! Am achizitionat de curand o garsoniera intr-un bloc. Se pare ca vecina de la parter a fost inundata de proprietarul din trecut precum si de vecinii ... (vezi toată discuția)
Balcon deteriorat dorel13 dorel13 M-am mutat de cca 25 ani intr-un apartament. De atunci imi ploua pe balcon. Am anuntat vecinii de deasupra(care sunt la ultimul etaj), i-am rugat sa ma lase sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! ma inunda vecina! marysa marysa Buna ziua, Ne-am cumparat un apartament la parter in urma cu doi ani, iar vecina de la etajul I ne inunda in mod repetat. Probabil inunda de mult timp, dar ... (vezi toată discuția)