avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... balcon deteriorat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

balcon deteriorat

M-am mutat de cca 25 ani intr-un apartament. De atunci imi ploua pe balcon. Am anuntat vecinii de deasupra(care sunt la ultimul etaj), i-am rugat sa ma lase sa rezov problema, dar nu m-au lasat. Intre timp proprietarii au murit si acum acolo stau copiii, care nu au facut succesiunea. datorita faptului ca s-a infiltrat apa de-alungul anilor, mi s-a stricat termopanul, s-au creat santuri in tavanul balconului meu. Am anunutat in repetate randuri vecinii, au facut anumite incercari de a repara(lacare am platit si eu), nu a mai plouat, am schimabat termopanul, am reparat, am zugravit balconul si acum , cand ploau imi curge din nou apa din tavan, mi s-a stricat din nou termopanul. Le-am spus vecinilor sa rezolve problema, dar degeaba. Spuneti-mi, va rog, ce pot sa fac, cum tb sa rezolv aceasta problema, cum pot sa-i oblig pe vecini sa rezolve aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:35, 21 Aprilie 2017
Solutia ideala ar fi sa incheiati asigurarea facultativa a locuintei care sa acopere inclusiv acest risc
In caz ca se repeta problema anuntati oficial asiguratorul,care deschide dosar de dauna,
acopera prejudiciul constatat si ulterior prin actiune in regres recupereaza c/v direct de la vecini vinovati
OK! Dar daca proprietariii sunt morti si mostenitorii, cei care lociesc acum in apartament ,nu au facut succesiunea, impotriva cui se actioneaza?
Bineinteles ca actiunea se formuleaza impotriva mostenitorilor
Instanta urmeaza sa solicite relatii la autoritati pentru a se demonstra ca partile actonate in instanta sunt mostenitorii defunctilor proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme infiltratii balcon radu mihaela radu mihaela sunt din constanta si am o problema cu cele doua balcoane ale apartamentului. Datorita infiltratiilor din balconul vecinului de deasupra care are balcoanele ... (vezi toată discuția)
Infiltratie apa balcon ContSters371153 ContSters371153 Vecinul de sub apartamentul care il detin se plinge de inflitratii de apa in balcon. Balconul in discutie este partial inchis cu termopan dar nu exista spatii ... (vezi toată discuția)
Izolație defectuoasă BODROS GHEORGHE BODROS GHEORGHE Bună ziua Vecinii de la etajul superior au o problemă la geamul termopan montat in balcon.pe suprafața unde este montat glaful se scurge apă de ploaie si ... (vezi toată discuția)