M-am mutat de cca 25 ani intr-un apartament. De atunci imi ploua pe balcon. Am anuntat vecinii de deasupra(care sunt la ultimul etaj), i-am rugat sa ma lase sa rezov problema, dar nu m-au lasat. Intre timp proprietarii au murit si acum acolo stau copiii, care nu au facut succesiunea. datorita faptului ca s-a infiltrat apa de-alungul anilor, mi s-a stricat termopanul, s-au creat santuri in tavanul balconului meu. Am anunutat in repetate randuri vecinii, au facut anumite incercari de a repara(lacare am platit si eu), nu a mai plouat, am schimabat termopanul, am reparat, am zugravit balconul si acum , cand ploau imi curge din nou apa din tavan, mi s-a stricat din nou termopanul. Le-am spus vecinilor sa rezolve problema, dar degeaba. Spuneti-mi, va rog, ce pot sa fac, cum tb sa rezolv aceasta problema, cum pot sa-i oblig pe vecini sa rezolve aceasta problema?
Solutia ideala ar fi sa incheiati asigurarea facultativa a locuintei care sa acopere inclusiv acest risc
In caz ca se repeta problema anuntati oficial asiguratorul,care deschide dosar de dauna,
acopera prejudiciul constatat si ulterior prin actiune in regres recupereaza c/v direct de la vecini vinovati
Bineinteles ca actiunea se formuleaza impotriva mostenitorilor
Instanta urmeaza sa solicite relatii la autoritati pentru a se demonstra ca partile actonate in instanta sunt mostenitorii defunctilor proprietari