Eu ca societate comerciala pot cumpara anumite produse de la persoane fizice cum ar fi ceramica, impletituri (deci produse facute in casa) etc. si apoi sa le vand mai departe.
Ce acte trebuie intocmite?
Trebuie ca persoana fizica sa plateasca impozit tinand cont ca aceste achizitionari nu sunt ocazionale.
da, la un control este ok dar sa aveti si o copie de pe CI celui de la care cumparati
la borderou se intocmeste NIR si se introduce in raportul de gestiune
puteti sa intrebati daca cel de la care cumparati daca are certificat de producator sau orice alt act care sa il autorizeze ca este producator, ex. producatorii din piete care au certificat de producator de la Primarie
Si daca nu are nici un fel de document de producator, pur si simplu omul realizeaza niste ciorapi de lana , asta e primul exemplu care mi-a venit, :) si eu vreau sa ii cumpar si sa ii vand, este vreo problema daca nu e autorizat sa faca asa ceva?
Achizitii pe i.i.
costachel
Buna ziua. As dori precizari in urmatoarea situatie: I.I. neplatitoare de TVA, fara angajati. Poate cumpara de la PF -ce are acte de provenienta- o serie de ... (vezi toată discuția)