avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea custodiei minorilor sub 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea custodiei minorilor sub 2 ani

bunaziua.numele meu este Gianina.am avut o relatie de 1 an din care a rezultat un copil.l-am dat in judecata pe fostul prieten ptr. incredintarea minorului ,motivele fiind nepotrivirea de caracter,amenintarile lui repetate ca imi va lua copilul dupa ce acesta va implini 1 an si totodata consumul de alcool.eu detin propria mea locuinta el locuieste cu parintii.problema mea este faptul ca nu am un serviciu si el are.pe perioada sarcinii,mai exact pana la 7 luni jumatate el nu a fost alaturi de mine,a locuit la parintii lui si nu s-a interesat de noi.l-am cautat ,am discutat cu el si ne-am mutat impreuna.dupa ce am trecut copilul pe numele lui amenintarile au devenit tot mai dese.spune-ti-mi va rog...exista posibilitatea sa mi se incredinteze mie copilul?sau chiar il poate lua dupa un an?de 3 luni si jumatate nu a dat nici un telefon sa intrebe de copil si nu a contribuit cu nimic la cresterea lui.va rog din tot sufletul sa imi dati si mie un raspuns.va multumesc anticipat.
Regula e ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca, doar pt motive intemeiate daca puteti dovedi ca nu-i pasa de copil, puteti obtine ca autoritatea parinteasca s-o exercitati numai dvs. Avand in vedere varsta copilului, domiciliul va fi stabilit la dvs, insa va trebui sa faceti dovada ca aveti cu ce sa va cresteti copilasul.
Tatal va primi drept de vizita daca va cere, il va putea lua la domiciliul sau cand va mai creste. Tatal ca vrea sau nu, va avea de platit si pensie de intretinere daca nu intelege sa contribuie de bunavoie.
multumesc pentru raspuns.as mai avea o intrebare.eu nu am lucrat,nu am carte de munca.am muncit o perioada in starinatate,dar dupa ce baietelul va implini varsta de 1 an intentionez sa imi caut un serviciu cu jumatate de norma.in tot acest timp familia mea ma ajuta la cresterea copilului.fostul ma ameninta neancetat ca dupa ce copilul va implini 1 an mi-l va lua.este posibil acest lucru?
Avand in vedere varsta copilului si faptul ca nu se intereseaza de copil, putin probabil ca domiciliul copilului sa fie stabilit la tata.
In ce sens vi-l ia sau pt tata nu conteaza rezultatul unui proces ? Si de ce la un an, pana atunci cine il creste ?
Nu va mai lasati intimidata de el
va multumesc din nou ptr. raspuns.vrea sa il creasca el,dar fara mine.asa zice el desi este o persoana iresponsabila si are 37 de ani.pana la aceasta varsta nu a realizat nimic.orcim primul termen il avem luna aceasta.va voi tine la curent .daca voi obtine custodia exclusiva mai am nevoie de semnatura lui ptr. a merge la rude in strainatate?
Nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui pt a merge in vizita in strainatate daca instanta va decide sa exercitati singura autoritatea parinteasca

Alte discuții în legătură

Bună ziua! aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia ... Ioana3007 Ioana3007 Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia unui minor! Dacă doua persoane căsătorite legal care au împreună un copil minor(sub ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Dudumaya Dudumaya Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)