avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala

Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza cum poate fi schimbat termenul de incredintare a minorului spre crestere si educare(termen necunoscut pt autoritatile daneze) in custodie totala(asa cum cer ei) dintr o sentinta de divort din 2005. Mentionez ca tatal nu l a vizitat niciodata, nu are program de vizita dar nici nu a tinut legatura cu noi.Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Dudumaya, utilizator
Trebuie sa deschideti o actiune in instanta (instanta competenta fiind cea din Romania, unde domiciliaza fiul dvs.) prin care sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti exclusive asupra minorului de catre dvs.
Exercitarea autorităţii părinteşti doar de unul dintre părinţi se poate dispune în situaţii obiective, raportate la fiecare caz în parte. Motivele avute în vedere pot fi dezinteresul complet, alcoolismul, boala psihică, dependenţa de droguri, violenţa faţă de copil sau de celălalt părinte, condamnări pentru infracţiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infracţiuni de violenţă sau cele privind viaţa sexuală, precum şi orice alt motiv care ar prezenta risc pentru copil.

De asemenea, exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte se poate dispune şi în baza acordului exprimat de părinţi, minorul putând fi audiat în acest sens.

Cererea poate fi introdusă de persoana interesată oricând, până la momentul când copilul devine major, la judecătoria din circumscripţia domiciliului minorului. Aceasta trebuie să conţină toate elementele obligatorii ale unei cereri de chemare în judecată şi propunerea probatoriului pe care se sprijină. Cererea este scutită de plata taxei judiciare de timbru.
Ca orice alta acțiune promovată in instanta, aveți nevoie sa o dovediti. In speța dumneavoastra aveți nevoie de martori pentru a avea câștiga de cauza si de înscrisuri din Danemarca pentru a proba cererea
Multumesc dar poate nu am inteles eu bine incredintarea spre crestere si educare nu inseamna custodie totala?pt ca eu nu am avut niciodata nevoie de aprobarea tatalui sa parasesc tara.ideea este ca in Danemarca nu se cunoaste acest termen ei cer expresia custodie totala.Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Dudumaya, utilizator
Incredintarea minorului nu este echivalenta sub aspect juridic cu autoritatea parinteasca exclusiva ( custodia exclusiva).
Autoritatile daneze par sa ceara sa fie adaptata legislatiei actuale hotararea necesara si ceruta de ei.

Deschizand un nou proces va expuneti riscului sa ajungeti la custodie comuna.
Daca nu deschideti procesul ramaneti pe situatia care exista si puteti iesi din tara fara acordul tatalui iar daca veti ajunge la custodie comuna va fi necesar acordul tatalui sau sa deschideti mai multe procese.

Incercati sa va gasiti avocat foarte bun ca sa reusiti sa obtineti custodie exclusiva.
Dupa parerea mea aveti sanse dar trebuie sa va judecati foarte bine si avocatul trebuie sa redacteze foarte bine actiunea.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neimplicare din partea tatălui - pot cere custodie exclusivă? CarmenBugeac CarmenBugeac Daca am o hotarare judecatoaresca in vare tatal a cerut program de vizita dar nu a venit nicodata de can am nascut chiar si dupa ce instanta ne dat custodie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, eu și prietenul meu avem un copil de 10 luni. relația ... Andreea.Ana Andreea.Ana Bună ziua, Eu și prietenul meu avem un copil de 10 luni. Relația noastră este foarte precara, el având mari probleme cu alcoolul. De copil se ocupa ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autorității părintește exclusive Emiliano12 Emiliano12 Prin exercitarea autoritatii părintesti exclusive celalalt părinte își pierde dreptul de a avea contact cu copilul sau cind si cum dorește? (vezi toată discuția)