Buna seara - B-)Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2. Cum se calculeaza termenul de 20 de zile de la comunicare , 20 de zile numarate la rand inclusiv sambata si duminica ???Multumesc anticipat .
Da, se scotesc zile calendaristice, nu lucratoare. In termenele date de instantele judecatoresti nu se folosesc zile lucratoare, ci numai zile calendaristice.
Plangerea impotriva rezolutiei de NUP a procurorului in termen de 20 de zile de la comunicare se face la prim procuror potrivit art 278 cpp , intrebare se poate face si direct la instanta pangerea fara sa mai B-)utilizezi demersul la prim procuror ?
conform legii 356/2006, art. 278 indice 1 a fost completat cu un nou alineat, 13, în conformitate cu care plângerea greșit îndreptată se trimite la organul judiciar competent.
Atacarea direct în instanță a actelor procurorului, fără a urma procedura art. 275-278, duce la trimiterea plângerii la procurorul competent.
La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteste ora sau ziua de la care incepe sa curga termenul,nici ora sau ziua in care acesta se implineste.Cand ultima zi a unui termen cade intr o zi nelucratoare,termenul expira la sfarsitul primei zile lucratoare care urmeaza.
Atacarea ordonantei
picika
buna
daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile..
20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice?
de unde sa incep ... (vezi toată discuția)