avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit nevoi personale nerambursat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit nevoi personale nerambursat

Prietena mea a facut un credit de nevoi personale si 3 carduri de credit in 2008,a putu platii doar 3 luni,apoi a ramas fara loc de munca si nici pana in prezent nu are,ce i se poate intampla pentru ca nu si-a platit creditele?
Cel mai recent răspuns: myryam , utilizator 22:48, 31 Martie 2012
I se pot intampla multe, adica se va trezi cu vreo firma de recuperare ca o someaza sa plateasca acea datorie care a fost cesionata de ei, sau chiar banca, prin executorii bancari, sa incerce executarea silita.
Dar, daca faceti calculele si de la data ultimei plati, (a ultimei rate achitate, care se pare ca a fost in 2008) au trecul mai mult de trei ani, datoria s-a prescris.
Adica nu mai figureaza cu nicio datorie?
Ba figureaza cu datorii, dar, fiind prescrise prin trecerea unui timp de trei ani in care nu s-a solicitat recuperarea datoriei, legal nu mai pot fi cerute de catre creditor, care poate fi ori banca, ori o firma de recuperare.
Initial a primit cateva instiintari de la anumite firme de recuperare dar daca nu a avut de unde sa plateasca nu a mai luat legatura cu ea.In acesta situatie ce se poate intampla?Spre exemplu daca isi cumpara o locuinta sau un autoturism banca ii poate pune sechestru?Mentionez ca nu a girat cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita varya varya buna ziua. am si eu o problema cu bancile. in 2008 am fct 2 credite pt firma la care lucram, fara nici un act la mana. sase luni mai tarziu firma a intrat in ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se subscrie un imprumut bancar? kinderashh kinderashh Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la un imprumut bancar...am facut un credit de nevoi personale pe o perioada de 10 ani, am platit numai 5 sau 6 rate ... (vezi toată discuția)