avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie impotriva sentintei date in plangere la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie impotriva sentintei date in plangere la rezolutie

Solutie: AMÂNÃ PRONUNŢAREA LA DATA DE 29.03.2012
29/03/2012 Încheiere
Solutie: În baza art. 2781 alin. 8 lit. c C.pr.pen., admite plângerea formulată de petenţii ........ , în contradictoriu cu intimaţii N şi N. Desfiinţează ordonanţa procurorului de caz din data de 05.08.2011 pronunţată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în dosarul nr. /P/2007, precum şi ordonanţa prim-procurorului aceluiaşi parchet nr. /II-2/2011 din data de 04.10.2011, cu privire la soluţiile de scoatere de sub urmărire penală a învinuitului N... sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de înşelăciune, faptă prev. şi ped. de art. 215 alin. 1, 2 şi 3 C.pen. şi a infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prev. şi ped. de art. 292 C. pen. ambele cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen. şi a învinuitei N. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prev. şi ped. de art. 215 alin. 1, 2 şi 3 C.pen. şi a infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prev. şi ped. de art. 292 C. pen. ambele cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen. şi reţine cauza spre judecare. Cu drept de recurs odată cu fondul cauzei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 29.03.2011.
Pagina 1
X-(



ce fac eu impotriva acestei solutii:((
Cel mai recent răspuns: Dan-Sebastian Chertes , Avocat 19:48, 2 Aprilie 2012
Plangerea a fost admisa si cauza retinuta spre judecare,in complet legal constituit,dispozitiile privind judecata in prima instanta si caile de atac aplicandu se in mod corespunzator.,nu aveti ce sa mai faceti hotararea judecatorului este definitiva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
era un RIL care nu permitea retinerea cauzei pentru solutionarea pe fond??
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
ContSters244210, utilizator
Exista un RIL este vorba de Decizia nr. XLVIII (48) din 4 iunie 2007 cu privire la inaplicabilitatea dispozitiilor art. 278 ind.1 alin. 8 lit. c) din Codul de procedura penala in cazul plangerii formulate impotriva rezolutiei, ordonantei sau dispozitiei din rechizitoriu de neincepere a urmaririi penale sau de clasare:
"In cazul plangerii formulate impotriva rezolutiei, ordonantei si dispozitiei din rechizitoriu, prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale sau clasarea, instanta investita nu poate
pronunta solutia prevazuta de art. 278^1 alin. 8 lit. c) din Codul de procedura penala. "

Dupa cum vedeti nu se poate aplica in cazul dvstra unde este vorba de o plangere impotriva ordonantei de scoatere de sub urmarire penala.






care-i ratiunea de nu se aplica...????
in ce situatii se da clasare/ in rem are loc urmarirea ori ba?
Nu se aplica RIL-ul pt ca este vorba despre o scoatere de sub urmarire nu neinceperea urmaririi. Nu se poate retine cauza spre judecare in situatia NUP-ului deoarece in cauza nu exista probe, iar in situatia SUP--ului exista probe deoarece avem un proces penal deja, din moment ce s-a inceput urmarirea penala, solutia este cat se poate de logica.

Clasarea se da atunci cand nu exista invinuit in cauza, mai simplu de inteles, cand autorul este necunoscut, pe cand in speta de fata exista invinuit/inculpat, deci indentitatea este cunoscuta.

Alte discuții în legătură

Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente geogxg88 geogxg88 In data de 12.08.2012 am fost lovit cu o sticla in cap provocandu-mi leziuni ce au necesitat 7-8 zile ingrijiri medicale. D-nul procuror a analizat dosarul si ... (vezi toată discuția)
Atacarea ordonantei picika picika buna daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile.. 20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice? de unde sa incep ... (vezi toată discuția)