Buan ziua,
Sant asociat ( 50 % ) la o firma,de la care am ridicat in Ianuarie 2012 dividende 2100 lei brut.Doresc sa stiu daca pot intra in somaj .Mentionez ca indeplinesc toate celelalte conditii ref.la stagiu de cotizare,etc.Cei 2100 lei,impartiti la 12 luni dau mai putin decit indicatorul social de referinta .Cum se calculeaza in acest caz ?
Da,am contract de asigurare .Am omis sa spun ca sant angajata a firmei,cu contract de munca pe durata nedeterminata dar firma nu mai merge si ...asta e.
Multumesc
1. Daca aveti contract individual de munca cu firma respectiva suntetu asigurata la somaj prin efectul legii si atunci de ce mai aveti si contract de asigurare? (cred ca ati gresit dvs. cand ati spus asta)
2. Daca indepliniti conditiile de a beneficia de indemnizatie de somaj mergeti si va inregistrati la Agentia de Somaj.
3. Dividendele luate in ianuarie sunt pentru anul trecut si nu au legatura cu indemnizatia de somaj pe care o veti primi de acum inainte.
Aveti dreptate.Cand am spus ca am contract de asigurare m-am referit la ceea ce iti ofera calitatea de angajat - asigurat somaj,pensie,sanatate.
Chiar daca dividendele sant pt anul trecut,ele nu pot fi considerate venituri care mi-ar putea anula dreptul de a beneficia de ajutorul de somaj ?
Multumesc si scuze pt insistenta dar incerc sa ma lamuresc cat mai exact.