avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt asociat intr-o firma si vreau sa stiu daca pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt asociat intr-o firma si vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj

Buan ziua,
Sant asociat ( 50 % ) la o firma,de la care am ridicat in Ianuarie 2012 dividende 2100 lei brut.Doresc sa stiu daca pot intra in somaj .Mentionez ca indeplinesc toate celelalte conditii ref.la stagiu de cotizare,etc.Cei 2100 lei,impartiti la 12 luni dau mai putin decit indicatorul social de referinta .Cum se calculeaza in acest caz ?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
Alicutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:15, 2 Aprilie 2012
Somajul se acorda numai angajatilor cu CIM.
Ati avut contract de asigurare sociala cu Agentia de Somaj?
Da,am contract de asigurare .Am omis sa spun ca sant angajata a firmei,cu contract de munca pe durata nedeterminata dar firma nu mai merge si ...asta e.
Multumesc
1. Daca aveti contract individual de munca cu firma respectiva suntetu asigurata la somaj prin efectul legii si atunci de ce mai aveti si contract de asigurare? (cred ca ati gresit dvs. cand ati spus asta)

2. Daca indepliniti conditiile de a beneficia de indemnizatie de somaj mergeti si va inregistrati la Agentia de Somaj.

3. Dividendele luate in ianuarie sunt pentru anul trecut si nu au legatura cu indemnizatia de somaj pe care o veti primi de acum inainte.
Aveti dreptate.Cand am spus ca am contract de asigurare m-am referit la ceea ce iti ofera calitatea de angajat - asigurat somaj,pensie,sanatate.
Chiar daca dividendele sant pt anul trecut,ele nu pot fi considerate venituri care mi-ar putea anula dreptul de a beneficia de ajutorul de somaj ?
Multumesc si scuze pt insistenta dar incerc sa ma lamuresc cat mai exact.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie rosuraduvalentin rosuraduvalentin Daca mi-am dat demisia de la munca si am lucrat la firma respectiva 5 luni mai beneficiez de somaj (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului annemarry annemarry De anul trecut, din ianuarie 2012, am inceput sa-mi platesc singura contributia la casa de pensii. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot plati din mana contributiile la pensie, sanatate si somaj? ionut2001 ionut2001 Salut, am un bun amic care are urmatoarea intrebare: \\"Daca nu lucrez si doresc sa imi platesc din mana tot ce trebuie platit, cat as plati lunar si as avea ... (vezi toată discuția)