avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa demisie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa demisie

Daca mi-am dat demisia de la munca si am lucrat la firma respectiva 5 luni mai beneficiez de somaj
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 7 August 2013
Buna ziua!

Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie sa indepliniti urmatorele conditii:

- stagiu de cotizare de minim 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;

- nu realizati venituri sau realizati, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

- nu îndepliniti condiţiile de pensionare, conform legii;

- sunteti înregistrat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială aveti domiciliul sau, după caz, reşedinţa.

In cazul dvs nu aveti cum sa primiti somaj daca v-ati inaintat demisia; in mod normal angajatorul, conform legilor, va trimite in somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
arakys, utilizator
Deci cu alte cuvinte firma unde am lucrat trebiue sa imi plateasca somajul sau cum?
Somajul nu se acorda si nu se plateste de catre angajator.

Incetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Nu primiti somaj.Incetarea contractului de munca prin demisie sau incetarea contractul de munca prin acordul partilor inseamna ca salariatul nu beneficiaza de indemnizatia de somaj.Chiar daca va dadea afara trebuia sa aveti un stagiu de cotizare de minim 12 luni pentru a beneficia de somaj.
Stagiu minim de cotizare pentru somaj nu trebuie sa fie indeplinit la un singur angajator, el poate fi cumulat de la mai multi angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj buneao buneao Buna ziua, am si eu o nelamurire; dupa 13 ani vechime postul dintr-o banca pe care am lucrat se desfiinteaza si voi primi niste salarii compensatorii; daca ma ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc irimiadaniela irimiadaniela buna ziua...am si eu o nelamurire...firma la care am lucrat a intrat in insolventa...baiatul meu urmeaza sa implineasca 2 ani..am dreptul la somaj ? (vezi toată discuția)