Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie sa indepliniti urmatorele conditii:
- stagiu de cotizare de minim 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
- nu realizati venituri sau realizati, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
- nu îndepliniti condiţiile de pensionare, conform legii;
- sunteti înregistrat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială aveti domiciliul sau, după caz, reşedinţa.
In cazul dvs nu aveti cum sa primiti somaj daca v-ati inaintat demisia; in mod normal angajatorul, conform legilor, va trimite in somaj.
Nu primiti somaj.Incetarea contractului de munca prin demisie sau incetarea contractul de munca prin acordul partilor inseamna ca salariatul nu beneficiaza de indemnizatia de somaj.Chiar daca va dadea afara trebuia sa aveti un stagiu de cotizare de minim 12 luni pentru a beneficia de somaj.
Indemnizatie de somaj
buneao
Buna ziua,
am si eu o nelamurire; dupa 13 ani vechime postul dintr-o banca pe care am lucrat se desfiinteaza si voi primi niste salarii compensatorii; daca ma ... (vezi toată discuția)