avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporuri pentru conditii deosebit de periculoase - HIV
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporuri pentru conditii deosebit de periculoase - HIV

Stie cineva care este reglementarea acordarii sporului de periculozitate pt. HIV? si care ar fi explicatia logica a acordarii acestor sporuri pentru cei care sunt angajati la un spital de boli infectioase iar pentru cei care isi desfasoara activitatea in conditii identice cu cei de mai sus, nu beneficieaza de aceste sporuri?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:34, 1 Aprilie 2012
aceste sporuri se acorda in baza ordinului MS nr.547/2010 iar unitatile care au in strucutura asemenea locuri de munca trebuie sa solicite determinari la compartimentul specializat in acest sens din carul directiei sanitare
Cf. Ordinului 547/2010,ANEXA 2,Sporurile acordate in baza prevederilor paragrafului "Sporuri
si alte drepturi specifice", pct. 1 lit. b) din nota aferenta
anexei nr. II/2 la Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea
unitara a personalului platit din fonduri publice
Locurile de munca, categoriile de personal si marimea concreta a
sporurilor pentru personalul care isi desfasoara activitatea in
conditii deosebit de periculoase

A. Spor de 50-100% din salariul de baza:
........
6. personalul de specialitate medico-sanitar, de specialitate din compartimentele paraclinice si auxiliar sanitar din sectiile sau compartimentele cu paturi in care sunt ingrijiti bolnavi de SIDA si din laboratoarele ce deservesc aceste paturi;

7. personalul de specialitate medico-sanitar, de specialitate din compartimentele paraclinice si auxiliar sanitar din laboratoarele de microbiologie din cadrul Institutului National de Hematologie Transfuzionala "Prof. dr. C. T. Nicolau" Bucuresti si din centrele de transfuzie sanguina, care lucreaza teste HIV/SIDA;

8. personalul de specialitate medico-sanitar, de specialitate din compartimentele paraclinice si auxiliar sanitar din laboratoarele medicale, care lucreaza teste HIV/SIDA.



Sporul pentru conditii deosebit de periculoase, conditii periculoase si conditii periculoase sau vatamatoare de munca nu se acorda in mod automat,ci se acorda potrivit buletinelor de determinare prin expertizare a locurilor de munca,de aceea posibil ca dvs. sa nu primiti acest spor cu toate ca lucrati in atare conditii,pt. ca nu s-a facut o solicitare de incadrare in aceasta categorie de risc pt. locul dvs. de munca,pe baza acestui buletin de expertizare.
va multumesc foarte mult.cunoasteti cumva daca se aplica si Ordinul 721/2005?
A fost abrogat prin aparitia Ordinului 547/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri salariale lili2003stoica lili2003stoica Ordinul MS 547/2010 stabileste locurile de munca si cuantumurile sporurilor specifice sectorului sanitar; in cadrul unui spital cu specific de pediatrie, in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la spor de sectie de 75 % vladuta gina lenuta vladuta gina lenuta Lucrez ca registrator medical in A.T.I. si nu beneficiez de spor de sectie desi in H.G.R. nr.547/04.06.2010 punct B.aliniat 4 beneficiaza de spor mediu de ... (vezi toată discuția)
Spor sanatate Elym92 Elym92 Buna ziua! Sunt angajata la unitatea de transfuzii a SCJM. Am solicitat sporul care mi se cuvine in baza Legii 330/2009 Art.13 litera E. Raspunsul a fost ... (vezi toată discuția)