avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Esti tata? Ai obtinut drept de vizitare sau drept de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Esti tata? Ai obtinut drept de vizitare sau drept de crestere si educare ?

Sunt in situatia in care am vazut ca in Romania instantele decid numai si numai ce spune sau ce este de acord mama, atunci cand este vorba de drepturile de vizitare ale tatalui sau atunci cand este vorba de incredintarea spre crestere si educare a minorilor.

As dori sa aflu totusi daca exista pe acest forum tati care au obtinut in instantele din Romania drepturi de vizitare sau incredintarea copilului spre crestere si educare IN CONDITIILE IN CARE MAMA S-A OPUS ?
In acelasi timp daca sunt avocati pe acest forum care au cunostinta de cazuri de acest gen ar fi benefic sa le expuna aici.

Multumesc.
Wflea
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
wflea, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:32, 28 Noiembrie 2008
Exista cazuri in care chiar daca mama s-a opus instanta a decis altfel.
Si eu am observat de curand ca exista probleme serioase.

Ce fel de program va intereseaza ?
In weekenduri ?

avocat Claudiu Lascoschi
Eu sunt unul din cazuri. Initial luase ea fata care avea 10 ani dar am chemat autoritatea tutelara sa vada conditiile pe care i le pot eu oferi, au apreciat ca totul e ok, fata a fost intrebata in camera de consiliu cu cine vrea sa ramana si m-a ales pe mine iar fosta sotie a renuntat.Ca n-a platit pensie de intrtinere niciodata,asta e alta discutie. Dar relatia mea cu fata e PERFECTA !!
Dar mama a fost sau nu prezenta la proces?
A fost de acord sau nu, cu incredintarea catre tata?

Daca mama nu se prezinta deloc la proces nu sunt probleme deosebite.Se poate incredinta minorul tatalui.

avocat Claudiu Lascoschi
A fost prezenta dar nu a avut argumente si conditii mai bune pentru cresterea fetei.In tribunal a renuntat.Parerea mea e ca a contat mult si optiunea fetei.
Cel mai mult a contat renuntarea mamei nu optiunea fetitei.
Daca mama nu renunta castiga.Cota ei cred ca era de peste 90 %.

Sunt nenumarate cazuri in care optiunea minorului nu este avuta in vedere de instanta.M-am interesat si mamele castiga chiar si aiurea.
Afectiunea minorului fata de mama conteaza enorm iar afectiunea copilului fata de tata nu conteaza.
Eu nu inteleg acest lucru.Si la ce motivari (adica explicatii ) dau in unele cazuri probabil ca nici nu voi putea intelege.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)
Increditare copil si program de vizite copil cu dubla cetatenie macul macul Buna ziua, Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: In cazul unui divort cu copil minor - ea cetatean roman, el cetatean turc, ... (vezi toată discuția)