Sunt in situatia in care am vazut ca in Romania instantele decid numai si numai ce spune sau ce este de acord mama, atunci cand este vorba de drepturile de vizitare ale tatalui sau atunci cand este vorba de incredintarea spre crestere si educare a minorilor.
As dori sa aflu totusi daca exista pe acest forum tati care au obtinut in instantele din Romania drepturi de vizitare sau incredintarea copilului spre crestere si educare IN CONDITIILE IN CARE MAMA S-A OPUS ?
In acelasi timp daca sunt avocati pe acest forum care au cunostinta de cazuri de acest gen ar fi benefic sa le expuna aici.
Eu sunt unul din cazuri. Initial luase ea fata care avea 10 ani dar am chemat autoritatea tutelara sa vada conditiile pe care i le pot eu oferi, au apreciat ca totul e ok, fata a fost intrebata in camera de consiliu cu cine vrea sa ramana si m-a ales pe mine iar fosta sotie a renuntat.Ca n-a platit pensie de intrtinere niciodata,asta e alta discutie. Dar relatia mea cu fata e PERFECTA !!
A fost prezenta dar nu a avut argumente si conditii mai bune pentru cresterea fetei.In tribunal a renuntat.Parerea mea e ca a contat mult si optiunea fetei.
Cel mai mult a contat renuntarea mamei nu optiunea fetitei.
Daca mama nu renunta castiga.Cota ei cred ca era de peste 90 %.
Sunt nenumarate cazuri in care optiunea minorului nu este avuta in vedere de instanta.M-am interesat si mamele castiga chiar si aiurea.
Afectiunea minorului fata de mama conteaza enorm iar afectiunea copilului fata de tata nu conteaza.
Eu nu inteleg acest lucru.Si la ce motivari (adica explicatii ) dau in unele cazuri probabil ca nici nu voi putea intelege.