avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj

Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam varsta de 17 ani.la nasterea copilului tatal a fost absent.a fost trecut in certificatul minorului la cateva luni dupa nasterea sa (copilul ramanand trecut pe numele meu de fata si in prezent).am convietuit impreuna timp de 5 ani de zile.relatia intre timp s-a deteriorat.as vrea sa stiu ce drepturi are tatal asupra minorului (tatal fiind vaporean).exista posibilitatea ca instanta judecatoreasca sa ii incredinteze lui minorul?astept raspuns urgent.va multumesc
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 10:03, 21 Decembrie 2009
Avand in vedere faptul ca nu sunteti casatoriti si nu se pune problema unui divort , tatal minorului are drept de vizita daca solicita acest lucru , iar dumneavoastra puteti solicita pensie alimentara .

Daca tatal copilului nu mai are copii , cuantumul acestei pensii de intretinere pentru minor este de 25 % din veniturile cu caracter permanent , fiind obligat sa plateasca pensie de intretinere chiar daca nu are venituri fiscale , 25 % din salariul minim pe economie .

Programul de vizita se poate desfasura si numai in prezenta mamei daca minorul este mic si/sau tatal este violent .
Din punctul meu de vedere nu are nicio sansa la incredintarea minorului.Este evident acest lucru.Este un proces simplu.
Doar ca tatal va trebui citat.

Programul de vizita se poate desfasura si numai in prezenta mamei daca minorul este mic si/sau tatal este violent, asa cum bine a zis Romania Inedit .

avocat Claudiu Lascoschi
Trebuie sa adaug ca si daca erati casatoriti si divortati , instanta de judecata va incredinta minorul dumneavoastra daca avea sub 10 ani , pentru ca in Romania exista aceasta cutuma , iar judecatorii practic nu judeca , ci acorda automat copilul minor mamei spre crestere si ingrijire .

Tatal copilului fiind vaporean nu ar fi avut cum sa primeasca minorul in crestere si ingrijire , deoarece are o meserie care nu se preteaza la cresterea si ingrijirea copiilor .

Eu nu as spune in mod automat.
Instanta se uita in sala si decide...ulterior...

sansele sunt extem de reduse..dar asta nu insemna ca sunt nule.

Alte discuții în legătură

Relatii personale ralu_2008 ralu_2008 una dintre modalitatile prin care se poate infaptui dreptul parintelui la relatii personale este cel al vizitei. intrebare: parintele caruia i-a fost ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor pina la divort valylie valylie Buna ziua!!!As avea o intrebare:Care dintre parinti are dreptul sa ia copiii pina la solutionarea divortului? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Divort cu minori alinaio alinaio va rog sa imi spuneti ce sanse am sa castig custodia copilului in cazul in care copilul e la el de un an de zile timp in care eu l am vazut am vb aproape ... (vezi toată discuția)