Normal pana la solutionarea procesului copiii stau la mama sau la tata. Se va face audierea lor in camera de consiliu si se va efectua si o ancheta sociala.( de aici va reiesi care dintre parinti are suficiente conditii de crestere si educare.).
Pe cale de ordonanta presedintiala, oricare din parinti poate cere sa-i fie incredintati copii.Masura luata in cazul acesteia este vremelnica, adica dureaza atata timp cat subzista temeiurile care au determinat luarea acestei masuri-de incredintare a copilor unui parinte-nu se bucura de autoritate de lucru judecat si nu solutioneaza fondul litigiului.Este o masura provizorie, solutia definitiva fiind data de hot. de divort si este intemeiata daca se justifica o anumita urgenta.
Ambii parinti au aceleasi drepturi, insa trebuie sa primeze interesul copiilor.Daca sunt marisori(peste 10 ani), intrebati-i si pe ei.Oricum ii intreaba instanta.
Mama minorului va obtine castig de cauza daca deschide proces.
Daca deschide tatal proces si se judeca in lipsa mamei castiga tatal ( sau cel putin are sanse mari daca minorul se afla la el)
Plecati cu sanse bune in proces.
Dar daca vine mama la judecata se va complica situatia.
Daca nu vine puteti castiga.
avocat Claudiu Lascoschi
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Unde sa ma adresez
gradu39
va rog sa ma sfatuiti ce sa fac an urma cu 3 saptamani sotia mea a plecat de acasa cu unul din cei doi copii fara sa stiu nimic de ea am fost la politie am ... (vezi toată discuția)
Custodie
katykati
Buna seara . Pot parasi tara impreuna cu copiii pe care i-am castigat printr-o ordonanta de urgenta(ordonanta presidentiala incredintare minori)? VA MULTUMESC
(vezi toată discuția)