avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE

Buna seara . Pot parasi tara impreuna cu copiii pe care i-am castigat printr-o ordonanta de urgenta(ordonanta presidentiala incredintare minori)? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:21, 14 Ianuarie 2009
Daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi se incredinteaza copii minori, puteti parasi tara impreuna cu acestia fara acordul tatalui.
Nu puteti parasi tara impreuna cu copiii dumneavoastra minori deoarece ordonanta presedintiala nu are caracter definitiv si irevocabil, ci este o masura vremelnica care poate sa fie modificata prin hotararea pronuntata asupra fondului dreptului repectiv.
Cu tot respectul dar ce doriti sa spuneti prin "i-am castigat"? Ati jucat o partida de sah sau poate table? Pai din cauza unor astfel de mentalitati se ajunge la traumele copiilor in urma unor procese stupide. Ce v-a facut sotul dumneavoastra in timpul casatoriei nu are legatura cu relatia tata-minor. Nimeni si nimic nu ar trebui sa intervina intre un parinte si un fiu/fiica, mai ales mama copilului care bineinteles nu urmareste decat "interesul suprem al copilului". Imi e scarba de astfel de mentalitati si de astfel de decizii judecatoresti. Ar trebui ca in prima faza ambii parinti sa fie obligati sa aiba grija in mod egal de copii si abia dupa ce se dovedeste ca unul nu doreste sau nu este in stare, si asta in urma unei anchete sociale foarte atent facuta, sa ii fie ingradite drepturile. Bleah!!! Poate intr-o buna zi cu ajutorul UE si al legislatiei europene se va schimba ceva...pana atunci insa mamele "vor castiga" copii.
Nu cred ca aveti dreptul de a parasi tara cu copii de baza unei ordonante presedintiale decat daca este precizat acest drept in hotarare.
Va trebuie o hotarare pe fond.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate parasi tara un parinte cu un copil minor, in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva si irevocabila? nihilsinedeo nihilsinedeo Poate parasi tara un parinte cu un copil minor in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva ... (vezi toată discuția)
Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Plecare minor in strainatate the_queen the_queen pot pleca din tara definitiv cu copii minori daca exista hotarire definitiva si irevocabila in favoarea mea?si ce trebuie facut? (vezi toată discuția)