avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare minor in strainatate

pot pleca din tara definitiv cu copii minori daca exista hotarire definitiva si irevocabila in favoarea mea?si ce trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:44, 13 Decembrie 2011
Daca aveti o asemenea hotarare, puteti parasi tara impreuna cu copii fara a mai avea nevoie de acordul celuilalt parinte.
Puteti parasi tara, doar daca este dispus acest lucru prin hotarare , daca nu ... e discutabil.
Depinde ce spune hotararea definitiva si irevocabila... E ordonanta presedintiala?
E incredintare de minor? E despre autoritatea parinteasca?
fiti mai clara: ce anume prevede hotararea in favoarea dumneavoastra si in defavoarea fostului sot?
copii imi sunt incredintati mie iar hotarirea este definitiva si irevocabila, iar in hotarire nu este precizat domiciliul unde pot fi vizitati minorii, tatal avind un program stabilit de instanta de vizitare .

Alte discuții în legătură

Copil la mama, poate sau nu parasi tara fara acodrul tatalui. dandutu dandutu Pentru ca parerile sunt impartite, revin cu intrebarea: poate mama parasi tara impreuna cu copilul, fara a fi nevoie de acceptul tatalui? Exista o sentinta ... (vezi toată discuția)
Emigrare cu minor incredintat karinaflorina karinaflorina Buna ziua! In cursul acestui an ma voi casatori cu un cetatean strain si vreau sa parasesc Romania definitiv si sa ma stabilesc in Olanda impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)