avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil la mama, poate sau nu parasi tara fara acodrul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil la mama, poate sau nu parasi tara fara acodrul tatalui.

Pentru ca parerile sunt impartite, revin cu intrebarea: poate mama parasi tara impreuna cu copilul, fara a fi nevoie de acceptul tatalui? Exista o sentinta definitiva si irevocabila care stabileste ca "al mic" sa ajunga la tatal lui doua weekenduri pe luna, 10 zile din vacanta de vara, sarbatorile de iarna impartite, an impar si par cu mama respectiv tata. Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 19:04, 13 Februarie 2011
Poate parasi tara fara acordul tatalui daca aveti hotarare definitiva si irevocabila, insa trebuie sa respectati si hotararea in ceea ce priveste perioadele cand minorul are dreptul sa-si viziteze tatal.
In concluzie, paraseste tara doar in weekend-urile cand nu trebui sa mearga in vizita la tata si in vacante dar in afara celor 10 zile.
Daca veti face altfel decat dispune hotararea veti putea fi data in judecata pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
dandutu a scris:

Pentru ca parerile sunt impartite, revin cu intrebarea: poate mama parasi tara impreuna cu copilul, fara a fi nevoie de acceptul tatalui?


Parerile sunt impartite pentru ca reglementarea e o aiureala. Pe de o parte, mama poate scoate minorul din tara fara acordul tatalui daca are o decizie defintiiva si irevocabila de incredintare a minorului si, pe de alta parte, trebuie sa respecte programul de vizita al minorului. Bun ... deci ne batem cap in cap. In plus de asta, Politia de frontiera n-are treaba cu programul de vizita: cat timp detineti o decizie definitiva si irevocabila atunci puteti parasi tara fara probleme din punctul lor de vedere. Alfel spus, vama nu face diferente intre o decizie cu drept de vizita si una fara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor iulia75 iulia75 Buna seara! In urma unui divort am obtinut hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila prin care copilul mi-a fost incredintat mie.Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Parasire tara cu un minor barsanu_mihaela barsanu_mihaela am hotarare definitiva si irevocabila asupra baietelului meu.mi-e incredintat spre crestere si educare.vreau sa parasesc tara dar tatal lui nu e de accord?pot ... (vezi toată discuția)