avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire tara cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire tara cu un minor

am hotarare definitiva si irevocabila asupra baietelului meu.mi-e incredintat spre crestere si educare.vreau sa parasesc tara dar tatal lui nu e de accord?pot pleca cu hotararea?imi poate pune interdictie la vama?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 17:28, 16 Februarie 2010
Puteti pleca iesi oricand cu minorul din tara daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare spre crestere si educare acopilului minor.
Nu are nici o importanta daca tatal este de acord sau nu. Important este sa respectati eventualul program de vizite stabilit de instanta.

Potrivit Legii nr. 248/2005 (cu modificarile si completarile ulterioare) puteti solicita emiterea unui pasaport pentru minor. Cu acest document si cu hotararea de incredintare spre crestere si educare a copilului minor va puteti prezenta la iesirea din Romania (la Politia de frontiera)

Organele vamale nu au atributiuni in ceea ce priveste controlul documentelor de calatorie la trecerea frontierei de stat a Romaniei.
Singurele organe care pot verifica documentele individuale de trecere a frontierei sunt cele ale Politiei de Frontiera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asta inseamna ca au custodie comuna? vali m vali m Buna ziua.Cineva din familia mea are o nedumerire.Are o fetita lasata in grija tatalui.In hotararea de divort scrie ca se incredinteaza spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara dupa divort a-cristina a-cristina buna seara!am un baietel de 11 ani care in urma divortului mi a fost incredintat spre crestere si ingrijire ,tatal are drept de vizitare.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un minor euro3 euro3 Buna ziua Actuala mea sotie are un copil dintr-o casatorie anterioara si vrem sa iesim din tara cu minorul,tinind cont ca are o hotarire judecatoreasca de ... (vezi toată discuția)