am hotarare definitiva si irevocabila asupra baietelului meu.mi-e incredintat spre crestere si educare.vreau sa parasesc tara dar tatal lui nu e de accord?pot pleca cu hotararea?imi poate pune interdictie la vama?
Puteti pleca iesi oricand cu minorul din tara daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare spre crestere si educare acopilului minor.
Nu are nici o importanta daca tatal este de acord sau nu. Important este sa respectati eventualul program de vizite stabilit de instanta.
Potrivit Legii nr. 248/2005 (cu modificarile si completarile ulterioare) puteti solicita emiterea unui pasaport pentru minor. Cu acest document si cu hotararea de incredintare spre crestere si educare a copilului minor va puteti prezenta la iesirea din Romania (la Politia de frontiera)
Organele vamale nu au atributiuni in ceea ce priveste controlul documentelor de calatorie la trecerea frontierei de stat a Romaniei.
Singurele organe care pot verifica documentele individuale de trecere a frontierei sunt cele ale Politiei de Frontiera.