avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea minorului din tara dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea minorului din tara dupa divort

buna seara!am un baietel de 11 ani care in urma divortului mi a fost incredintat spre crestere si ingrijire ,tatal are drept de vizitare.intrebarea mea este daca pot iesi cu el din tara fara acordul tatalui.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:12, 22 Octombrie 2013
Da, puteti iesi din tara fara acordul tatalui cu acea Hot jud. La Frontiera prezentati Hot, original si copie, plus pasaportul copilului. Pt a evita eventualele dureri de cap, puteti trm la Pol de Frontiera o copie a Hot de incredintare, insotita de intrebarea Dvs legata de acord. Va vor trm o instiintare scrisa, pe care o veti atasa Hot de incredintare in momentul iesirii din tara.
Cand ati divortat?Ati divortat inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil?Asa inteleg din formularea intrebarii.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
am divortat in 2007.multumesc de raspunsuri!
In acest caz, da, se poate, in conditiile aratate mai sus.
Mama poate sa iasa din tara impreuna cu minorul fara a avea nevoie de o declaratie de acord a tatalui, daca minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare printr-o hotarare definitiva si irevocabila.


Art. 30. - Legea 248/2005- privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate
(1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
.............................................................
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un minor euro3 euro3 Buna ziua Actuala mea sotie are un copil dintr-o casatorie anterioara si vrem sa iesim din tara cu minorul,tinind cont ca are o hotarire judecatoreasca de ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copilul aflat in custodie mr_bachus mr_bachus O mama care a obtinut custodia copilului in urma unui divort, poate plaeca in strainatate intr-o tara membra a Uniunii Europene impreuna cu acesta, fara ... (vezi toată discuția)