avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara minor

Buna seara!
In urma unui divort am obtinut hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila prin care copilul mi-a fost incredintat mie.Va rog sa-mi spuneti daca pentru a pleca in calatorie in afara tarii am nevoie de acordul tatalui.Mentionez ca minorul are pasaport infdividual.
Va multumesc1
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 24 August 2008
Nu va trebuie acordul tatalui.
Distractie placuta.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pt.raspuns.
La vama trebuie sa am hotararea judecatoreasca la mine?
iulia75 a scris:

Multumesc pt.raspuns.
La vama trebuie sa am hotararea judecatoreasca la mine?
Evident ca trebuie sa aveti acea hotarare judecatoreasca la iesirea din tara impreuna cu minorul! Cum altfel se va sti daca este legal sau nu faptul ca parasiti tara imreuna cu acesta, pentru ca are si un tata, nu?
Trebuie sa faceti dovada faptului ca minorul v-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila. In acest sens, trebuie sa aveti asupra dvs o copie a hotararii judecatoresti respective.
Recent am iesitu minorul si eu din tara. La aeroport mi-au cerut declaratia tataluiiifara sa se ute pe hotararea de incredintare. Mi-au cerut-o si la bagaje si la control pasapoarte. S-ar ptea sa nu o ceara la trecere frontiera u maina Mlt succes.

Alte discuții în legătură

Tatal nu respecta hotararea judecatoreasca de inapoiere minor Florentina_A Florentina_A In urma cu aproximativ un an de zile mama minorului i-a dat procura in scop turistic tatalui, acesta fiind cetatean italian. La acea data minorul nu era ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unei sentinte civile pentru nerespectarea programului de vizitare hasan hasan Buna ziua. Un prieten cetatean turc a divortat de sotia lui,copilul rezultat in urma casatoriei fiind incredintat mamei printr-o sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Ramanerea in tara cu minor cetatean italian alexuta32 alexuta32 as vrea sa aflu daca stie cineva,daca am sanse sa raman in tara cu copilu minor de 2ani,sa nu ma mai intorc in italia cu el unde e nascut si recunoscut de ... (vezi toată discuția)