avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pierdere obiect de valoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pierdere obiect de valoare

Buna.
Daca am pierdut un obiect de valoare mare pot depune o sesizare/plangere = nici nu stiu cum se numeste = la politie? in baza carei legi ?
Politistul care va prelua cazul va trebui sa ma anunte mereu in ce stadiu e ancheta ? ori ma cred intr-un film unde totul se termina cu bine?

Rog un moderator sa mute subiectul la locul potrivit daca nu este aici.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
spokesman, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 09:54, 4 Aprilie 2012
Nu va poate impiedica nimeni sa depuneti o ... sesizare la Politie, insa e foarte probabil ca aceasta nu va fi luata in seama si nici analizata. Cel mai probabil politistii vor incerca sa va determine sa nu inregistrati nicio sesizare, spunandu-va ca oricum nu veti rezolva nimic (fapt adevarat).
Pierderea unui obiect nu este si nu presupune automat o infractiune, deci nu este chiar in competenta de cercetare a politiei (si a niciunei alte institutii).
Duceti-va la politie si declarati ca ati pierdut obiectul. De cele mai multe ori acesta este gasit de diferite persoane si ori il inapoiaza politiei ori il pastreza.
Astfel, daca obiectul este inapoiat veti reintra in posesia lui, daca nu este dus la politie acea persoana savarseste infractiunea de insusirea bunului gasit, asadar este de competenta politiei sa cerceteze ce s-a intamplat cu obiectul.
Nu aveti nimic de pierdut, de foarte multe ori politia le gaseste.
Mult noroc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit ContSters248292 ContSters248292 Buna seara ! Astazi mi s-a intamplat ceva groaznic. Dar totul a inceput in urma cu doua zile, cand am fost sunata de un agent de politie care mi-a transmis ca ... (vezi toată discuția)
Am furat un telefon badan87 badan87 am 18 ani,elev premiant...am furat telefonul mobil al unei colege...o alta colega m-a vazut ca l-am luat...si o alta i-a spus vatamatei ca am mai facut si alta ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu insusirea bunului propriu de catre politia municipala timisoara Sylverro Sylverro este pentru prima oara cand postez pe o pagina de aceasta...pentru ca mi sa intamplat ceva \"extraordinar\" in data de 30.07. am fost trimis de catre parinti ... (vezi toată discuția)