avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor de inmormantare - persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor de inmormantare - persoana cu handicap

Buna ziua. As dori, daca se poate sa ma ajutati cu o serie de neclaritati.

In urma cu aproximativ 6 luni (luna octombrie 2011) se depune la casa de pensii de sector dosarul cu actele necesare pentru pensie de urmas pentru o persoana cu handicap (Sindrom Dawn) careia ii decedase cu ceva timp in urma mama pensionara. Mentionez ca persoana cu handicap beneficia la momentul respectiv de pensie de handicap.
La sfarsitul lunii ianuarie 2012 persoana in cauza decedeaza. Pana la momentul decesului nu s-a primit nici o decizie privind pensia de urmas.
Intrebarile mele sunt:
1. Familia primeste ajutor de inmormantare, si daca da, in cat timp de la deces se poate ridica acesta si de unde?
2. Avand in vedere ca din momentul depunerii dosarului de pensie de urmas si pana la monetul decesului au trecut 6 luni, familia poate primi retroactiv suma restanta?
3. Ajutorul de inmormantare se calculeaza in functie de pensia de handicap sau se tine cont si de dosarul pentru pensie de urmas?

Multumesc anticipat,
Annad

Alte discuții în legătură

Subiect: ajutor pentru deces par_tit par_tit Subiect: AJUTOR PENTRU DECES Bunica mea a murit pe data de 28 martie 2009 , ea nu era asigurata dar primea ajutor social de la primarie.Cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Cine primeste ajutor de inmormantare? militaruflorentina militaruflorentina Buna ziua, Va relatez pe scurt datele problemei si sper sa primesc un raspuns cat mai repede. Va multumesc anticipat. Unei persoane salariate (salariu minim ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas roox_me roox_me Buna seara, Am nevoie de un sfat. Primesc de la 21 de ani pensie de urmas de la tata, tata decedand. Anul acesta in mai fac 26 de ani, deci nu o voi mai ... (vezi toată discuția)