avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate pentru schizofrenie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate pentru schizofrenie

Buna ziua, am un prieten care are 35 de ani,iar la varsta de 28 de ani ( din 2005) s-a imbolnavit, la inceput a fost diagnosticat cu episod psihotic paranoid, iar dupa un an a fost diagnosticat cu schizofrenie cronica afectiva.
Intre anii 1997-2000 a facut facultatea,din 2000 pana in 2004 a lucrat cu carte de munca, din 2004 pana in 2006 a facut master, insa nu stiu daca se ia in considerare pentru ca nu si-a dat disertatia. De cand s-a imbolnavit nu a mai lucrat nicaieri, boala s-a agravat datorita faptului ca nu isi ia tratamentul, el locuind singur neavand cine sa il supravegeze. Parinti nu are,il ajuta o sora si o prietena, dar situatia asta nu poate continua la nesfarsit, pentru ca el neavand nici un venit, nu are cu ce intretine garsoniera in care sta, nu are ce manca..etc
Intrebarea mea este daca poate beneficia de pensie de invaliditate (probabil gr II ) si cam la ce suma se ridica o astfel de pensie. Va multumesc
IN TEMEIUL LEGII 263/2010 ART 68,ART 74 AM DAT CASA PENSII IASI IN JUDECATA,PENTRU FICA MEA CE ARE SCRIZOFENIE,AM CISTIGAT IN TRIBUNAL,SI AM PIERDUT LA APEL,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala neagadanut neagadanut Buna ziua Acum 2 saptamini m-am operat la coloana(inceput de paralizie la piciorul sting),fiind in medical o luna,dupa care trebuie sa ma duc la control sa ... (vezi toată discuția)
Pensie boala+angajare la stat ionelachirvase ionelachirvase daca tatal meu este pensionat pe caz de boala se poate sa-i facem angajare ca insotitor pt o persoana cu handicap locomotor? multumesc (vezi toată discuția)
Pot avea o colaborare pe drepturi de autor daca ma pensionez pe caz de boala? MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua As vrea sa ma pensionez pe caz de boala (am 30 de ani vechime si o sanatate precara), dar am o colaborare cu o editura. Vreau sa stiu daca din ... (vezi toată discuția)