avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am un proiect european mai pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am un proiect european mai pot beneficia de indemnizatie de somaj?

buna seara,
am un proiect european pe numele meu
pentru a beneficia de somaj, trebuie o adeverinta ca nu realizez alte venituri
daca am acest proiect european, pot sa beneficiez de somaj?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:08, 3 Aprilie 2012
Obtineti venituri din acel proiect?
Proiectul este pe PFA sau I.I.?
Din Legea somajului, art. 34:
(1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
ISR=500 lei
Trebuie sa solicitati agentiei financiare din localitate certificat fiscal din care sa rezulte veniturile realizate de dvs.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 :

art.15 (2) Prin activitãţi autorizate potrivit legii se înţelege activitãţile economice desfãşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
proiectul doar ce a fost aprobat si urmeaza sa intre banii de la uniunea europeana.
inca nu am obtinut venituri in urma cultivariii pamantului,

proiectul este pe intreprindere individuala pe numele meu
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca veniturile obtinute din activitatea I.I. sunt mai mici de 500 lei pe luna veti putea cumula indemnizatia de somaj cu aceste venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj si drepturi salariale ana30d ana30d exista vreo forma legala in care poti sa beneficiezi si de somaj ( eu beneficiind de somaj pt inca cateva luni ) si drepturi salariale in acelasi timp? vreo ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie+somaj Dana031 Dana031 Luna viitoare trebuie sa revin la serviciu cu contract individual de munca cu 8 ore, dupa C.C.C pana la 1 an, iar paralel si cu contract civil la o alta ... (vezi toată discuția)
Somaj + salariu silvia99 silvia99 va rog frumos, exista vreo situatie in care indemnizatia de somaj se poate cumula cu salariul ? de genul celor in care se poate cumula pensia anticipata ... (vezi toată discuția)