avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare si intretinere- ce ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare si intretinere- ce ma sfatuiti

in anul 2005 mama nea facut mie si surorii mele contract de vanzare cumparare si intretinere pe o casa si cate o parcela de teren in care este prevazut ca noi iam achitat o suma . dupa ce sa incheiat contractul pe sora mea nu a mai interesato nimic de a o intretine pe mama, adica ce era prevazut in contract cu cele necesare pe tot restul vietii.mama este inca in viata si o intretin doar eu. in anul 2011 luna octombrie sora mea a decedat, iar mostenitorii surorii mele sotul si cei doi copii efectiv nu ii intereseaza absolut de loc. ce pot face eu si cu mama in cazul acesta. mama poate rezilia contractul cu sora mea adica mostenitorii?
Cel mai recent răspuns: Mihaela.nicolicea , utilizator 17:24, 3 Aprilie 2012
va rog frumos se poate sa-mi raspunda si mie cineva?
Merita sa incerce. Poate invoca neindeplinirea obligatiei de intretinere (inclusiv din partea dumneavoastra), cerand desfiintarea contractului. Dumneavoastra nu va opuneti, mostenitorii surorii dumneavoastra nu pot dovedi ca au intretinut-o si astfel instanta va avea o singura alternativa: desfiintarea contractului, cu consecinta revenirii casei si terenului in patrimoniul mamei.

Dupa aceea, poate incheia cu dumneavoastra un nou contract.

mama la dat in judecata pe sotul surorii mele pentru ca nu se achita de sarcinile de intretinere, dar in proces vor fi citati si copii surorii mele sau sant dati in judecata si copii ,normal ca parat este trecut numai sotul. copii pot avea si ei ceva consecinte?
In situatia dvstra parerea mea este ca in primul rand instanta va trebui sa califice contractul ca fiind ori contract de vanzare cumparare ori contract de intretinere.
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, in drept, nu prea exista chiar daca in fapt se gasesc o multitudine de astfel de contracte; astfel trebuie stabilita obligatia principala, scopul principal urmarit de parti la incheierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare nicol-dd nicol-dd Sunt casatorita a II-a oara cu un barbat care are 2 copii dintr-o alta casatorie. Eu deasemenea am un baiat dintr-o alta casatorie. Momentan locuim in casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire tatui tatui Buna seara Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Suntem trei frati. Am mostenit o casa cu teren intravilan intr-un sat. Aceasta casa a fost cumparata ... (vezi toată discuția)
Moștenire. pot renunța la ce mi se cuvine în favoarea mamei? myhaela39 myhaela39 Buna seara.părinții mei mi-au făcut un act cu intretinere,pentru un teren,mai puțin pe casa care este pe acest pământ.tatăl meu nu mai este,iar eu si ... (vezi toată discuția)