avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara
Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Suntem trei frati. Am mostenit o casa cu teren intravilan intr-un sat. Aceasta casa a fost cumparata de catre parintii printr-un contract de vanzare cumparare in anul 1990 de la bunicul meu( tatal mamei), singurul supravietuitor la acea data (bunica a decedat in anul 1982).In contract ul de vanzare -cumparare este mentionat nr certificatului de mostenire. Am intrat in posesia acestui certificat unde este specificat ca bunicul este:,, sot supravietuitor conf. art .30 din codul familiei ;in mod tacit, ii revine intreaga mostenire,,. Tin sa mentionez ca bunicii au avut 4 copii.Tot in acest certificat de mostenire este mentionat si faptul ca cei 4 copii : ,, sunt straini de succesiune prin neacceptare conf art 700 c.civ,,
Intrebare: Au dreptul si surorile mamei la mostenirea noastra? Din cine se compune masa succesorala?
Astept raspunsul dv
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tatui , utilizator 10:04, 17 Noiembrie 2013
întrucât părinții dumneavoastră au avut urmași, frații/surorile lor nu au calitatea de moștenitor. deci răspunsul este nu. masa succesorală se compune din casă, terenul aferent și orice alte bunuri mobile sau imobile aflate în posesia lor la data decesului.
Mai am o problema:fiica unei surori a mamei adica verisoara mea ne tot santajeaza cu un posibil proces in instanta sustinand ca are parte la casa deoarece mama ei adica sora mamei nu a fost de acord cu aceasta vanzare a casei si nici cu certificatul de mostenire.Daca gasim o solutie de intelegere prin care ( noi mostenitorii mai detim teren in camp ,la care au dreptul si surorile mamei inclusiv verisoara) noi fratii sa renuntam la cotele parti din acest teren cu conditia ca si ei adica surorile mamei/copii surorilor decedate sa renunte la partea lor din casa daca o au. Ce act valabil in instanta ar trebui incheiat ? Ar trebuie facut un,, partaj voluntar,,?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire tatui tatui Buna seara Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Suntem trei frati. Am mostenit o casa cu teren intravilan intr-un sat. Aceasta casa a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire ContSters134265 ContSters134265 Matusa mea a decedat si nu are copii. Unchiul poate sa participe la succesiune dupa bunicul meu, avand in vedere ca pe numele lui si cei 6 copii mostenitori, ... (vezi toată discuția)