avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire


Buna seara
Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Suntem trei frati. Am mostenit o casa cu teren intravilan intr-un sat. Aceasta casa a fost cumparata de catre parintii printr-un contract de vanzare cumparare in anul 1990 de la bunicul meu( tatal mamei), singurul supravietuitor la acea data (bunica a decedat in anul 1982).In contract ul de vanzare -cumparare este mentionat nr certificatului de mostenire. Am intrat in posesia acestui certificat unde este specificat ca bunicul este:,, sot supravietuitor conf. art .30 din codul familiei ;in mod tacit, ii revine intreaga mostenire,,. Tin sa mentionez ca bunicii au avut 4 copii.Tot in acest certificat de mostenire este mentionat si faptul ca cei 4 copii : ,, sunt straini de succesiune prin neacceptare conf art 700 c.civ,,
Intrebare: Poate sa fie atacat acest certificat de mostenire de catre surorile mamei? Ce sanse de castig daca ne-ar da in judecata?
Mai am o problema:fiica unei surori a mamei adica verisoara mea ne tot santajeaza cu un posibil proces in instanta sustinand ca are parte la casa deoarece mama ei adica sora mamei nu a fost de acord cu aceasta vanzare a casei si nici cu certificatul de mostenire.Daca gasim o solutie de intelegere prin care ( noi mostenitorii mai detim teren in camp ,la care au dreptul si surorile mamei inclusiv verisoara) noi fratii sa renuntam la cotele parti din acest teren cu conditia ca si ei adica surorile mamei/copii surorilor decedate sa renunte la partea lor din casa daca o au. Ce act valabil in instanta ar trebui incheiat ? Ar trebuie facut un,, partaj voluntar,,?
Multumesc anticipat!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Alte discuții în legătură

Mostenire tatui tatui Buna seara Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Suntem trei frati. Am mostenit o casa cu teren intravilan intr-un sat. Aceasta casa a fost cumparata ... (vezi toată discuția)
Testament daniel810 daniel810 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva in urmatoarea situatie: Mama mea doreste sa intocmeasca un testament prin care sa imi lase cateva terenuri mostenite de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire, un sfat daca se poate adammarian adammarian Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara cu 3 camere,si cateva terenuri in nordul Moldovei. 16000 mp intravilan si 16000 mp ... (vezi toată discuția)