avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce inseamna tert poprit
Discuție deschisă în Executare silită

ce inseamna tert poprit

Buna seara!
V-as ruga sa imi explicati ceva. am de recuperat o suma de bani de la fostul meu sot. El primeste chirie de la o banca. Am incercat sa il execut. Executorul imi spune ca a facut poprire la banca. As vrea sa stiu ce inseamna asta: e poprit contul fostului sot sau banca e obligata sa imi dea mie banii (sau executorului)banii datorati. Ce inseamna tert poprit?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:48, 4 Aprilie 2012
Tertul poprit este o persoana fizica sau juridica care datoreaza o suma de bani debitorului si de la care creditorul poate obtine suma de bani pe care i-o datoreaza debitorul. Banca nu poate fi tert poprit decat daca datoreaza bani sotului dvs.
Pentru intelegerea dvs. exprimarea corecta a ideii pe care ati prezentat-o este ca executorul judecatoresc a comunicat bancii instituirea masurii de executare silita prin poprire a sumelor de bani pe care anumiti debitori le datoreaza ori le va datora sotului dvs. si pe care acesta le va incasa prin banca.
Persoana fizica sau juridica ce datoreaza o suma de bani debitorului urmarit si de la care creditorul poate obtine direct plata creantei sale pe calea popririi.

Mai simplu : derulati o afacere cu un furnizor. Conform documentelor contabile, ii datorati bani. Acel furnizor nu si-a platit datoriile catre fisc, drept pentru care i s-au blocat conturile si mai nou , toti clientii lui delcrati in declaratia rectificativa 394 vor deveni terti popriti. Adica, daca trebuie sa ii dati bani furnizorului respectiv, nu ii veti plati lui direct sau in conturile sale, ci direct administratiei financiare unde i s-a infiintat poprirea. In cazul in care nu respectati acest lucru, riscati sa vi se puna poprire pe conturile dumneavoastra, apana cand ei isi recupereaza banii. Solutie: daca ati primit instiintare ca sunteti tert poprit , faceti adresa la Administratia financiara care a infiintat poprirea si faceti dovada derularii afacerii dumneavoastra cu acel furnizor. Daca ati efectuat platile inainte de primirea adresei de poprire, trebuie sa faceti aceasta dovada cu documente si sa cereti in scris ridicarea popririi (ceea ce nu se poate). Deci singura solutie : sa ii dati in judecata , pentru ca instanta sa anuleze poprirea sau sa nu mai lucrati cu acel furnizor. daca mai aveti datorii fata de acel furnizor trebuie sa platiti direct administratiei financiare, pana la stingerea debitului si a accesoriilor respective.
cel mai simplu: debitorul debitorului dvs
va multumes ptr mesaje. Mai concret: in cazul meu bancaii datoreaza bani fostului sot (ptr chirie, la un contract ce e in derulare), iar el imi datoreaza bani mie. Daca este tert poprit banca ar trebui sa imi dea mie banii, nu? Totusi de ce nu se intampla asta? exista portite de scapare? Se poate sa ii dea bani lui, dar in contul altcuiva sau care ar fi explicatia? va multumesc tuturor
Executorul trebuie sa instiinteze banca ca are calitatea de tert poprit in relatia cu sotul dvs. si orice suma pe care o datoreaza acestuia sa fie platita in contul dvs. pana la acoperirea intregului debit, plus cheltuieli de executare. Daca banca nu face acest lucru, executorul judecatoresc are masuri legale de obligare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre executor sagitarius_snc sagitarius_snc Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu ... (vezi toată discuția)
Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)