avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Residency Certificate sau Cum pot dovedi ca locuiesc ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Residency Certificate sau Cum pot dovedi ca locuiesc si platesc taxe in RO

Buna ziua,

Cum as putea sa demonstrez unei firme din Polonia (nu chiar firmei dar probabil statului) ca locuiesc in Romania si platesc taxe aici (persoana fizica) pentru a putea completa un contract de colaborare cu ei. Mi s-a recomandat din partea lor sa caut un Residency Certificate insa tot ce gasesc despre asta are legatura cu strainii care locuiesc aici si nu gasesc nici o modalitate de a le implini aceasta doleanta.

Stie cineva vreo metoda, sau poate ati mai lucrat cu aceasta tara si stiti ce legislatie au ?

Multumesc in avans,
Gabriel
Cel mai recent răspuns: Gabriel_Anghel , utilizator 19:39, 3 Aprilie 2012
Deduc ca aveti nevoie de un certificat de rezidenta fiscala pentru persoane fizice romane ... Acesta se obtine de la organul fiscal din raza localitatii unde domiciliati. Pentru eliberare completati o cerere - tip pe care o depuneti la organul fiscal impreuna cu o copie dupa C.I. si timbru fiscal de 8 lei.
Probabil vi se cere acest certificat pentru a proba ca sunteti inregistrat fiscal in Romania si impozitul pe veniturile realizate in baza contractului de colaborare le veti plati in Romania, toate acestea pentru aplicarea Conventiei de evitare a dublei impuneri.
Multumesc, suna a exact ce cautam :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta fiscala Geanlu Geanlu Buna ziua, Daca sunt angajata la un anajator din Romania, dar din motive personale am ales sa ma mut in Germania pastrand jobul din Romania (lucrez remote, ... (vezi toată discuția)
Transfer de bani intr-un cont bancar din romania-persoane fizice ContSters382331 ContSters382331 Care este tratamentul fiscal aplicat sumelor de bani transferate de persoane fizice romane dintr-un cont bancar din strainatate (deja impozate in tara de ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)