avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Imi pot suspenda raportul de serviciu pentru o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Imi pot suspenda raportul de serviciu pentru o perioada si sa lucrez la o societate privata?

sunt functionar public, am o profesie care imi place, problema este ca am un salariu f. mic si nu ma mai pot descurca cu banii. Imi pot suspenda raportul de serviciu ptr. o perioada si sa incerc sa lucrez la o societate privata, pana depasesc problemele prin care trec ? Multumesc ptr.raspuns.
Cel mai recent răspuns: niik , utilizator 11:50, 27 Octombrie 2017
Art. 96 din Legea nr.161/2003 prevede>
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice.Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

Prin urmare, exista posibilitatea de a cumula salariul primit ca f.p. si salariul primit de la un angajator privat dar numai in conditiile in care functia din sectorul privat sa nu fie n legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc freelis, problema este ca sunt pusa in imposibilitatea de a proceda asa; ca sa pot lucra pe postul despre care cred ca pot obtine venituri mai mari si in felul acesta sa-mi acopar parte din datorii, ar trebui sa parasesc orasul in care detin functia publica. Este singura posibilitate pe care o am acum.
Va recomand un concediu fara plata 90 de zile lucratoare timp in care puteti lucra la particular.Succes
multumesc.
"care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului."

Referitor la activitatea pe langa functia publica:
e atat de controversat acel cuvintel "indirecta"... Poate daca i-ar da cineva o interpretare s-ar mai limpezi un pic situatia. Dar, ca sa va fie spre liniste, ar trebui sa va dea o interpretare raportata la situatia dvs concreta, ANI sau ANFP, ceea ce... Dar, puteti incerca.

In fapt, prin aceasta "scapare" lasata neinterpretata, te poate agata orcine vrea, daca... vrea si ajungem de unde am plecat.

Referitor la suspendare:
analizati bine conditiile legale in care se poate aproba o suspendare. Doar pentru a lucra in alta parte pentru a castiga mai bine, e greu de crezut ca vi se va aproba. Sunt necesare alte motive. Unul ar fi legat de situatia familiala dovedita, care va impune detasarea... s.a.

Daca va suspendati activitatea, nu inseamna ca pe perioada suspendarii nu va mai raportati la restrictiile impuse de functia publica, referitor la activitatea desf. in cealalta parte.

In orice caz, daca tineti sa va mentineti functia publica si obtineti suspendarea, asigurati-va obtinand in scris o opinie avizata ref.la activitatea desf. in privat.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
ContSters238039, utilizator

Alte discuții în legătură

L188 - suspendarea contractului de munca pt functionari publici antara antara Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa stiu daca pot sa-mi suspend contractul de munca pe o perioada de 1 an, din motive personale si daca in acesta ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau co fara plata anna76_2014 anna76_2014 Buna ziua, Vreau si eu sa aflu daca pe perioada unui concediu fara plata ma pot angaja in alta parte, in sector privat.Sau daca ma suspend ? As vrea macar ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu-interes personal legitim alexandru andra alexandru andra Conform art.95 alin 2 din legea 188/1999 doresc sa suspend raportul de serviciu din institutie, pentru interes personal legitim(propunere de a lucra o perioada ... (vezi toată discuția)