avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... L188 - suspendarea contractului de munca pt ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

L188 - suspendarea contractului de munca pt functionari publici

Buna ziua,
Sunt functionar public si as dori sa stiu daca pot sa-mi suspend contractul de munca pe o perioada de 1 an, din motive personale si daca in acesta perioada pot primi remuneratie de la o firma privata, adica voi lucra in sistem privat, cu contract de munca; multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:30, 28 August 2014
In perioada suspendarii raportului de serviciu in baza Legii nr.188/1999, incheierea de contracte individuale de munca de catre functionarii publici cu raportul de serviciu suspendat poate genera o situatie de incompatibilitate in raport de prevederile art.94-96 din Legea nr.161/2003.

Potrivit art.96 alin.1din Legea 161/2003: Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract individual de munca, exercitare temporara functie publica DIANA_RU DIANA_RU Pe perioada suspendarii, cu acordul partilor, a contractului individual de munca, o persoana poate exercita temporar o functie publica ? (vezi toată discuția)
Functionar angajat al ministerului public ligia79 ligia79 Buna ziua! As vrea sa va intreb daca un angajat al Ministerului Public poate sa desfasoare activitati (altele decat cele prestate in cadrul serviciului mai ... (vezi toată discuția)
Functionar public - posibile incompatibilitati? ana_maria34 ana_maria34 Buna ziua, Sunt functionar public si am avut incheiate mai multe contracte cu un centru de cercetare si pregatire profesionala (finantat din venituri ... (vezi toată discuția)