avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendare contract individual de munca, exercitare ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendare contract individual de munca, exercitare temporara functie publica

Pe perioada suspendarii, cu acordul partilor, a contractului individual de munca, o persoana poate exercita temporar o functie publica ?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 11:04, 13 Martie 2014
nu, pentru ca ar fi incompatibil. :)
revin la intrebare ( după un an :) ), in baza carui art din ce lege ar fi incompatibil ?
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
DIANA_RU, utilizator
Da, poate exercita o functie publica.

Art.96 din Legea nr.161/2003:
(1) Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice. Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului.
Cu atât mai mult cu cât persoana îşi suspendă contractul individual de muncă pe perioada exercitării funcţiei publice
Depinde daca persoana este incadrata cu contract individual de munca la stat sau in privat, nu ati specificat acest lucru...

Alte discuții în legătură

L188 - suspendarea contractului de munca pt functionari publici antara antara Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa stiu daca pot sa-mi suspend contractul de munca pe o perioada de 1 an, din motive personale si daca in acesta ... (vezi toată discuția)
Functionar public - posibile incompatibilitati? ana_maria34 ana_maria34 Buna ziua, Sunt functionar public si am avut incheiate mai multe contracte cu un centru de cercetare si pregatire profesionala (finantat din venituri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Mapsys Mapsys Am o nelamurire, un functionar public simplu asistent dintr-o Primarie, poate sa fie mebru composesor sau chiar membru in cosiliu de administratie al unui ... (vezi toată discuția)