avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala pe rolul instantei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala pe rolul instantei

Buna seara. Am si eu nevoie de putin ajutor:D
Ma plimbam linistit cu autoturismul prin oras iar la un moment dat am ajuns intr-o intersectie cu intentia de a vira spre dreapta si care era prevazuta cu semafor electric (sageata de culoare verde intermitent). In fata mai aveam un autoturism. A patruns in intersectie si eu dupa el. In intersectie am oprit pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor care se aflau in traversare dupa care mi-am continuat drumul. La circa o suta de metri am fost oprit de catre un agent de circulatie care mi-a solicitat documentele dupa care mi-a pus in vedere faptul ca imi suspenda permisul de conducere pentru patrundere in intersectie pe culoarea rosie a semaforului . I-am spus ca am patruns in intersectie pe culoarea verde si ca ezitarea s-a datorat acordarii de prioritate pietonilor angajati in traversare, la care acesta mi-a replicat ca "o sa se vada pe camere", respectiv, camerpe amplasate in intersectie. Am depus contestatie in care am aratat starea de fapt si am cerut dovezi. Agentul respectiv, din pozitia in care se afla, nu avea cum sa vada culoarea semaforului in fata caruia ma aflam. Precizez faptul ca eram singur in masina si dansul de asemenea.
In intampinare singura motivare a sanctiunii aplicate este aceea ca "Fapta petentului a fost constatata cu propriile simturi de agent constatator astfel incat sanctionarea si constatarea se bucura de prezumtia de legalitate". In rest se mai arata ca intimata se opune unei eventuale administrari de probe prevazute de art. 189 c proc. civ., ca se opun administrarii oricaror probe cu caracter extrajudiciar intrucat acestea nu respecta principiul contradictorialitatii si al nemijlocitii probelor in procesul civil (aici referindu-se probabil la filmarile video ale camerelor amplasate pe domeniul public), iar in rest s-a facut trimitere la unele Decizii CCR care stabilesc constitutionalitatea Ordonantei 2/2001.
Pe scurt, in loc sa se arate conditiile in care a fost constatata fapta se incearca cenzurarea dreptului la aparare.
Va rog respectuos sa ma indrumati deoarece mai am 5 zile pana la termenul de judecata a plangerii:D
Mai precizez faptul ca nu am niciun martor intrucat eram singur in masina. Singura proba ar putea sa fie cmerele de supraveghere amplasate in intersectie. Asadar este cuvantul meu impotriva cuvantului agentului respectiv.
Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
kosmin87, utilizator
In acest caz, insistati pe prezentarea inregistrarilor de pe camerele aflate in intersectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate trecere de pietoni in intersectie semaforizata mrbilly mrbilly Buna ziua, As dori sa pun o intrebare la care nu gasesc niciun raspuns concret. 1.In momentul in care te deplasezi pe un drum cu o singura banda pe sens, ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal + permis suspendat peterpant peterpant Buna, Am avut prima intalnire cu Politia Rutiera, mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni + amenda contraventionala. Mentionez ca am permisul doar de 3 luni ... (vezi toată discuția)