avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie pentru prezentarea ca martor in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie pentru prezentarea ca martor in instanta

Buna ziua.
In urma a unui accident rutier intre 2 masini soldat cu victima, eu sunt chemata ca martora in procesul de judecata, inculpatul fiind celalalt sofer...numai ca eu nu sunt in tara si am trimis la judecatorie o cerere prin care am specificat ca sunt plecata, dar mi-a venit iar citatie sa ma prezint la proces. Vreau sa stiu cum se procedeaza....trebuie sa inchei contract cu avocatul, dar dc sunt plecata....???
Cel mai recent răspuns: marcyz , utilizator 12:03, 5 Aprilie 2012
Ca martor nu trebuie sa va angajati aparator. Formulati o alta cerere in care solicitati sa se constate imposibilitatea de prezentare la termen aratand motivele si depuneti dovezi ca lucrati si ca aveti resedinta intr-o alta tara.
Daca considerati ca vreti sa va reprezentati aveti posibilitatea sa solicitati partilor din dosar sa va achite cheltuielile de transport.
eu am depus alaturi de cerere in care am specificat ca am plecat la munca in strainatate pe o perioada nedeterminata si copie a biletului de avion....dc primeam prima citatie inainte sa imi cumpar bilet puteam sa ma prezint, dar asa pierdeam banii pe bilet...eu am asteptat sa fiu chemata k accidentul s-a produs anul trecut de paste si am stat aproape 1 an acasa fara bani...iar procesul dureaza din octombrie, dar abia in martie am fost chemata pt prima data si acuma am primit citatie pentru 30 aprilie...dc nu ma prezint nu o sa trimita iar citatie, nu o sa se interpreteze?
nu poate sa se tina cont de declaratia de la dosarul de la parchet....in care am prezentat modul cum s-a produs accidentul???
Formulati din nou o cerere in care specificati ce v-am mentionat mai sus si totodata specificati ca va mentineti declaratiile date in faza de urmarire penala.
Se poate sa va audieze si prin comisie rogatorie in strainatate daca se vrea neaparat sa va audieze.
Se poate sa se ia in seama si doar declaratia data in faza de urmarire penala...dar sunt cazuri rare...

Alte discuții în legătură

Citat in calitate de martor singuracasa singuracasa sunt chemat martor intr-un proces penal in calitate de martor.dar pina la data in care este procesul trebuie sa plec in alta tara unde miam gasit un job.Ce pot ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile unui martor intr-un proces penal Monica1 Monica1 Sunt citata ca martor intr-un proces penal,pentru Fond( ce inseamana asta ? ). In citatie scrie ca \" Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla in ce dosar am fost chemat ca martor teodorapop teodorapop Am primit o citație cum ca sunt chemat ca martor intr -un dosar însă nu găsesc pe nici un portal cauza cu nr ..... Așa scrie pe citație :\"sunteți ... (vezi toată discuția)