avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatie ref. revenire din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatie ref. revenire din CCC

Buna ziua,

as dori sa aflu actele normative care reglementeaza drepturile/ obligatiile angajatei care revine din concediu pentru cresterea copilului si demersurile pe care trebuie sa le intreprinda un insp. de personal in cazul revenirii/ demisei/ absentarii angajatei respective.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Bubinubi , utilizator 12:49, 4 Aprilie 2012
Art.10 (7) din Legea nr.202/2002: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Procedura este urmatoare:
- se face cerere de reluare a activitatii de catre salariatul/a resppectiv/a
- in baza cererii angajatorul emite decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii

Daca se doreste incetarea activitatii de catre salariatul/a respectiv/a se va urma procedura prevazuta de lege ... cerere de incetare a c.i.m. , emitere decizie de incetare a c.i.m.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire tatic din cic dupa 8 luni la post suspendat miche73 miche73 Buna ziua. Am urmatorul caz: \"taticul\" vrea sa inceteze CIC dupa 8 luni . ( mama copilului doreste ca ea sa intre in CIC ) Intre timp societatea si-a ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cand trebuie sa ma intorc la munca din concediu maternal soparla87 soparla87 Buna ziua am si eu o intrebare eu trebuie sa incep munca si din cate am inteles acum trebuie sa incepi munca cu o luna mai devreme. As vrea sa stiu si eu cam ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, Ce documente trebuie sa-mi intocmeasca angajoatorul daca revin la lucru cand coplilul implineste 1 an? (vezi toată discuția)