avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale hotarare AGA shimbare forma juridica din SA in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

hotarare AGA shimbare forma juridica din SA in SRL

Buna ziua
hotarea AGA de schimbare a formei juridice din SA in SRL a fost depusa la registru si s-a efectuat modificarea.
pentru schimbarea in Cartea Funciara a formei mi se cere o hotarare a judecatorului delegat insa de la ONRc mi se raspunde ca pentru mentiunea in speta nu se elibereaza. cine are dreptate ? exista un regulament sau ceva care sa il arat celor de la CF sau greseste ONRC?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 18:49, 4 Aprilie 2012
Depuneti copie dupa hotararea A.G.A. de schimbare a formei de organizare a societatii si copie dupa rezolutia de la Registrul Comertului prin care s-a aprobat modificarea si pe care ati primit-o impreuna cu documentele eliberate.
Conform art. 1 din OUG 116 / 2009, prin derogare de la prevederile legii nr. 26 / 1990 privind Registrul Comertului, ale legii nr. 31 / 1990 privind societatile comerciale, competenta de solutionare a cererilor de inregistrare in Registrul Comertului si, dupa caz, a altor cereri aflate in competenta de solutionare a judecatorului delegat, apartine directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si/sau persoanei sau persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului.
Faceti aceasta precizare la Cartea Funciara, chiar si in scris. Din punctul meu de vedere nu au nici un temei sa refuze. Probabil v-au refuzat deoarece nu stiu de existenta art. 1 din OUG 116/2009, veniti dvs. in ajutorul lor si precizati-l.
am uitat sa mentionez ca s-a intamplat in martie 2006 si spun cei de la ONRC ca nu exista o incheiere a judecatorului delegat semnata si de referent etc. si un certificat de inregistrare mentiuni. chiar nu se emiteau atunci? doar incheiere/rezolutie de admitere a cererii?
La acea vreme exista judecator delegat la registrul comertului. Solicitati contra cost sa va elibereze de la arhiva registrului comertului copii certificate dupa actele care au stat la baza inregistrarii schimbarii formei juridice pe care sustineti ca ati facut-o in martie 2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea unei societati in urma unei hotarari judecatoresti ciuspirel ciuspirel Buna ziua.,am avut o societate comerciala care in urma unei hotarari judecatoresti s-a dispus dizolvarea,hotararirea fiind definitiva si irevocabila!Ce pasi ar ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei directorului orc serbo serbo Trebuie sa formulez o astfel de plangere impotriva unei rezolutii prin care mi s-a respins infiintarea unui punct de lucru, dar nu stiu in contradictoriu cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social kameliaflorescu kameliaflorescu Buna ziua, Am citit despre acest subiect pe forum si in mare cam stiu ce am de facut pt a schimba adresa sediului social.pentru a intelege mai ine intrun caz ... (vezi toată discuția)