avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... De ce este nevoie de certificatul de mostenitor pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

De ce este nevoie de certificatul de mostenitor pentru un credit al carui initiator (acesta decedand) avea o asigurare de viata?

Buna ziua,

Am o nelamurire si as dori sa-mi spuneti, daca se poate, care sunt actele necesare pentru inchiderea unui contract de credit.

Tatal meu a decedat. El avea un credit de nevoi personale la CEC bank. O data cu creditul a fost incheiata si o polita de asigurare (avem originalul acesteia) iar conditiile de deces nu incalca conditiile politei. Polita are banca drept beneficiar si acopera toata datoria ramasa.
Fratele meu a mers astazi la banca pentru a inchide creditul si i s-a cerut certificatul de mostenitor.

As vrea sa stiu relevanta acestuia avand in vedere ca datoria va fi acoperita integral de asigurare.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)
Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de asigurari andwu andwu Buna ziua si multumesc anticipat ptr raspunsuri. Tatal meu a contractat un credit de consum cu BRD Finance incheind totodata o polita de asigurare atasata la ... (vezi toată discuția)
Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)