avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita de asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita de asigurare de viata

Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara creditului a decedat anul trecut, iar acum succesorii vor sa li se plateasca aceasta polita. Ce trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:09, 15 Octombrie 2009
Cititi cu atentie conditiile de asigurare: daca suma asigurata este "soldul" datoriei catre banca, atunci doar banca se indestuleaza din indemnizatia de asigurare; daca suma asigurata era o valoare constanta pe durata politei, atunci sunteti indreptatiti la partea care ramane dupa ce banca se indestuleaza si va trebui sa va adresati asiguratorului cu o cerere de despagubire insotita de documentele pe care o sa vi le solicite (certificat de deces, dovada mostenitor, polita in original, acte de identitate, etc).
Daca acel credit a fost pe 5 ani,suma ramasa de achitat la banca este mica.
Polita a fost cesionata in favoarea bancii dar aceasta nu poate incasa indemnizatia de asigurare decat in limita sumei care i se cuvine de drept.Nu cred ca a operat modificarea sumei asigurate in caz de deces,putin probabil.
Si eu sunt de parere ca mostenitorii legali sunt indreptatiti sa ceara diferenta de indemnizatie.
In primul rand, la banca, solicitati polita si conditiile de asigurare.S-ar putea ca decedata sa fi nominalizat o persoana care sa beneficieze de suma asigurata(minus datoria catre banca).Procedati in consecinta sau , daca nu exista nomonalizarea, cu toti mostenitorii legali asa cum v-au sfatuit si colegii in mesajele de mai sus.
In contract se precizează ca "drepturile cu titlu de despagubiri ce vor rezulta din politele de asigurare incheiate vor fi cesionate in favoarea CEC".
Ganditi pozitiv: macar nu ati mostenit datoria la CEC :innocent:

Alte discuții în legătură

Asigurare viata debitor imobiliar / polita in favoarea bancii sau a unei rude. trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie. Parinte necasatorit, credit imobiliar la banca, apartament ipotecat pe ani de zile, ... ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters79066 ContSters79066 Pe data de10 februarie 2010, in urma unui accident rutier au decedat doua persoane (sot si sotie). In urma lor a ramas o fetita in clasa a XI, de 18 ani. Mama ... (vezi toată discuția)
Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de asigurari andwu andwu Buna ziua si multumesc anticipat ptr raspunsuri. Tatal meu a contractat un credit de consum cu BRD Finance incheind totodata o polita de asigurare atasata la ... (vezi toată discuția)