avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

credit ipotecar

Pe data de10 februarie 2010, in urma unui accident rutier au decedat doua persoane (sot si sotie). In urma lor a ramas o fetita in clasa a XI, de 18 ani. Mama fetitei era economista in biroul pe care il conduc, iar tatal coleg de servicu. Mi-a revenit sarcina, lucrand in domeniu sa ma ocup de datoriile pe care acestia le-au avut. Unele le-am rezolvat, altele sunt in curs.
Au un credit cu ipoteca pe casa si cu asigurare de viata. Intrebarea mea este urmatoarea: Asigurarea de viata poate acoperi valoarea creditutlui chiar daca acesta este ipotecar?
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 07:11, 13 Februarie 2011
Buna ziua !
Consider ca respectivul contract de asigurare trebuie sa acopere si garantia ipotecara.
Cu stima !
Daca polita de asigurare de viata este complementara unui credit atunci acopera toata datoria pe care o avea defuncta la banca. Acum functie de tipul de polita incheiata poate fi achitat creditul si stinsa datoria sau poate fi stinsa datoria si suma achitata pana la data accidentului poate reveni mostenitorului legal.
Nefericit eveniment,bine macar ca exista asigurare de viata.
De regula nu se solicita asigurarea de viata la creditul ipotecar.Banca are o garantie si este linistita.Probabil au incheiat asigurarea pentru protectia fiicei lor.
Acum,indiferent de beneficiar(banca sau fiica)este nevoie sa vedeti care este suma asigurata in caz de deces si apoi valoarea debitului de la banca.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
floare _de_ colt, utilizator
Asigurarea de viata acopera cu siguranta decesul din accident. In limita sumei asigurate pentru acest risc fiica poate primi aceasta suma sau unitatea bancara (daca polita e cesionata in favoarea acesteia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o fetiță de 4 ani, al cărei tată a decedat de curând într-un accident de mașină. rudele acestuia spun că minora este obligată prin lege să facă înmormântarea tatălui, este adevărat? mariaevelina mariaevelina Buna ziua - Sunt mamica unei fetite de 4 ani. Sunt divortata de tatal ei iar ulterior acesta a decedat in ac de masina. Rudele defunctului spun ca legal fica ... (vezi toată discuția)
Intrebare nelutibuleac nelutibuleac daca o persoana a contractat un credit cu buletinul,si dupa 3 ani a decedat,firna de asigurare preia ratele restante,stiind ca in contract se prevede asigurare ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata geogel.iordan geogel.iordan Buna seara. Tatal meu are un credit pe o perioada de 10ani din care a platit pana acum 4ani si 7luni, acum este grav bolnav, ce se intampla in cazul unui ... (vezi toată discuția)