avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de viata

Buna seara.
Tatal meu are un credit pe o perioada de 10ani din care a platit pana acum 4ani si 7luni, acum este grav bolnav, ce se intampla in cazul unui deces.
Mentionez ca in momentul in care a incheiat contractul de credit a incheiat si o asigurare de viata cu cesiune in favoarea Banci a drepturilor de despagubire ce rezulta din incheierea acelei polite.
Intrebarea mea este daca in cazul unui deces eu trebuie sa mai achit ceva la banca.
Va multumesc respectuos.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 07:06, 13 Februarie 2011
Sunt doua tipuri de polita complementare creditului. Una care in caz de deces achita datoria ramasa la banca si o alta care achita creditul ramas si returneaza mostenitorului legal suma depusa pana la data evenimentului.
Mai intai trebuie sa vedeti daca prin polita de asigurare este acoperit decesul din orice cauza(accident sau boala).Exista cazuri in care este cuprins doar decesul din accident.

Nu exista doua tipuri de polita,pentru simplul fapt ca banca s-ar imbogati fara justa cauza.Cata vreme persoana plateste primele de asigurare,suma asigurata revine bancii,in limitele datoriei.Eventuala diferenta intra in patrimoniul mostenitorilor.
Daca polita acopera decesul din orice cauza asiguratorul va achita diferenta de rambursat bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)
Intrebare nelutibuleac nelutibuleac daca o persoana a contractat un credit cu buletinul,si dupa 3 ani a decedat,firna de asigurare preia ratele restante,stiind ca in contract se prevede asigurare ... (vezi toată discuția)
Credit cu polita de asigurare edigab edigab Buna ziua, am o problema, tatal meu a contractat un credit in 2006 la o banca Bancpost ulterior a fost sunat si i sa comunicat ca a fost incheiata o polita ... (vezi toată discuția)