avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita de asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita de asigurare de viata

Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara creditului a decedat anul trecut, iar acum succesorii vor sa li se plateasca aceasta polita. Ce trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:09, 15 Octombrie 2009
Florentina Mihaela a scris:

Pot vorbi in cunostinta de cauza, deoarece am avut si eu o problema asemanatoare, tot cu un credit de nevoi personale pe 5 ani.
Asigurarea a fost incheiata de banca, in momentul acordarii creditului, fara a negocia conditiile de acordare a despagubirilor. Si prevedea plata despagubirilor doar in cazul decesului titularului creditului intr-un accident de masina.

Banca nu incheie asigurari ci eventual asiguratorii colaboratori ai bancii.
Banca nu poate sa se lase descoperita privind creditul, acceptand despagubirea numai in caz de deces din accident auto.De fapt nu exista pe piata un asemenea produs de asigurari.Acest risc se asigura in mod singular,exclusiv numai prin asigurarile CASCO -clauza accidente persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare viata debitor imobiliar / polita in favoarea bancii sau a unei rude. trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie. Parinte necasatorit, credit imobiliar la banca, apartament ipotecat pe ani de zile, ... ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters79066 ContSters79066 Pe data de10 februarie 2010, in urma unui accident rutier au decedat doua persoane (sot si sotie). In urma lor a ramas o fetita in clasa a XI, de 18 ani. Mama ... (vezi toată discuția)
Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de asigurari andwu andwu Buna ziua si multumesc anticipat ptr raspunsuri. Tatal meu a contractat un credit de consum cu BRD Finance incheind totodata o polita de asigurare atasata la ... (vezi toată discuția)