avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imbogatire fara justa cauza?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imbogatire fara justa cauza?

Buna ziua,
am avut o relatie de cativa ani cu un italian.In tot acest timp el mi-a trimis din cand in cand bani prin Western Union.Acum o luna de zile ne-am despartit ,iar el acum imi cere banii inapoi(eu nu am acesti bani)...mi-a spus ca va veni in Romania pentru a intenta o actiune impotriva mea pentru a avea acei bani...se poate acest lucru?Exista o asemenea actiune?Eu acesti bani nu i-am luat cu titlu de imprumut.
Va rog sa imi raspundeti ...sunt destul de speriata....
In asteptarea raspnsului ,eu va multumesc anticipat.....:">
Cel mai recent răspuns: diana10 , utilizator 18:05, 11 Aprilie 2012
sustineti ca acei bani sunt o restituire de imprumut :) el este cel care trebuie sa dovedeasca titlul cu care a trimis banii. daca sustine ca au fost imprumut atunci trebuie sa produca dovada.
Va multumesc ,doar ca i-am raspuns printr-un e-mail zicandu-i ca daca accepta in rate".......:-(.......Iar de vreo doua-trei ori l-am rugat si eu sa ma ajute cu niste bani(nu cu imprumut)......si are si acele e-mail-uri...:-(....:-((
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
diana10, utilizator
Am uitat sa spun un lucru poate important...banii trimisi de el,au fost trimisi mereu prin alte persoane deci nu pe numele lui...nu stiu de ce......suma totala este de circa 1500 euro.
Va rog frumos sa imi raspunda cineva ...care sunt consecintele acestui fapt..amenda,inchisoarea....? Stie cineva cum ma pot apara in acest caz?
cersetoria este o fapta penala.
Art. 367. - Fapta persoanei care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu zile amendă."

Alte discuții în legătură

Executat silit???amenintare din partea unei sc recuperari creante nemuritorul nemuritorul am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante precizindu-mi ca am avut un credit facut acum 8 ani o descoperire de cont dar in acest moment ... (vezi toată discuția)
Oprit pe galben, cu suspendare permis, ca "a fost rosu", fara dovada! PZoli PZoli Buna seara! In primul rand multumesc pentru ajutorul Dvs. de pana acum. A fost foarte vital! Imi cer ajutorul Dvs. pentru o situatie proasta, intamplata azi ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera niste sume de bani de la o persoana, legal Adrian39 Adrian39 Buna seara,ma numesc Adrian.Doresc sa aflu daca exista solutii legale,de a recupera niste sume de bani de la fosta logodnica ,avind in vedere ca ieu ii ... (vezi toată discuția)