avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un cosilier juridic s-a dat drept avocat si ma escrocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un cosilier juridic s-a dat drept avocat si ma escrocat

buna ziua
As dori sa va cer ajutorul, prieteneul meu este tunisian si acum 2 ani inainte sa ii expire viza de student in romania am luat legatura cu un "avocat" care ne-a luat o suma frumusica de bani cu promisiunea ca ne ajuta sa obtina viza, ca il angajeaza ea pe o firma a ei ca ii face contract de munca si multe altele, timp de 1 an ne-a amanat si ne-a spus foarte multe miciuni, dupa o serie de ferificari facute am aflat de curand ca doamna avocat este de fapt consilier juridic si as vrea sa o atac cu acest lucru deoarece plangere penala nu mao pot face pt ca au trecut 60 de zile....mi-ar fi de mare ajutor o indrumare....va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoletahosu12 , utilizator 10:37, 5 Aprilie 2012
Faceti plangere penala in temeiul art. 281. Cod penal daca a exercitat niste activitati specifice activitatii de avocat.

"Exercitarea fără drept a unei profesii sau a oricărei alte activităţi pentru care legea cere autorizaţie, ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă"

Trebuie sa aveti probe in acest sens, altfel se va da solutia neinceperea urmaririi penala.

va multumesc pentru raspuns, doresc sa mentionez, probe am foarte putine pt ca a stiut sa isi joace rolul. i-am dat banii in 2 rate , iar pe o parte din suma am o declaratie srisa de mana ca ea a primit banii de la prietenul meu, cu semnatura lui, a ei si semnatura unui martor, pe langa aceasta mai am niste documente de la ea cum ari fi si un bonulet cu un nr de inregistrare a dosarului de la MAI, drumul sarii bucuresti, care cred ca nu are nici o valoare. problema este putin mai mare pe toate acestea apare numele prietenului meu care momentan este retinut la azilul de refugiati de langa aeroportul otopeni, iar eu as vrea sa obtii banii de la respectiva "avocata" ca sa pot sa ii cumpar bilet pt tunisia si sa i se reduca interdictia pe romania la 6 luni. de asemenea am inteles ca nu mai exista nici o sansa ca el sa fie eliberat de la azil pt ca cei de la ORI au trimis dosarul lui in insanta cu procedura acelerata , si fiind inchis acolo desi se afla la primul dosar de refugiati nu mai poate cere o a doua viza de refugiat, as fi recunoscatoare dc ma puteti ajuta si in aceste sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Politistul nu imi da nr. de inregistrare. Tarzan2012 Tarzan2012 Am mers sa depun o cerere si o plangere penala la postul de politie. Plangerea si cererea am facut-o in doua exemplare (una pt. a ramane la politie, una pt ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)