avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta

Fiica mea va naste in septembrie anul acesta,este studenta la forma de zii ,la stat,in ultimul an.,anul 4.Anul 3 de facultate l a repetat din motive personale(deces tata).Doresc sa stiu daca beneficiaza de indemnizatie de crestere copil! Si daca este conditionata de repetarea anului si de obtinerea examenului de licenta!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:58, 5 Aprilie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca beneficiaza de CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului universitar organizat potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.

2. Conform normelor de aplicare a OUG 111/2010 la dosarul pe care il depune la Primarie trebuie sa anexeze o adeverinţa eliberatã de instituţia de învãţãmânt, care sã ateste frecventarea cursurilor fãrã întrerupere, pânã la data solicitãrii acesteia.

3. Indemnizatia pentru CCC nu este conditionata de sustinerea examenului de licenta.

4. - Pentru a sti sigur daca repetarea anului III este considerata intrerupere va puteti adresa Agentiei Nationale (Judetene) pentru Plati si Inspectie Sociala cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
- Intrebarea o puteti pune si pe e-mail. Pentru ANPIS intrati pe www.prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru ccc, mama studenta Schwarzv Schwarzv Buna ziua, sunt in ultimul an de facultate la o universitate de stat, si sunt gravida in 7 saptamani. Voi naste chiar inainte de examenul de licenta( o voi da ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului adina8 adina8 daca sunt studenta anul 3 la FR beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc piti75 piti75 sotia este eleva anul 1 la postliceala acreditata la zi este insarcinata in luna 5 trebuie sa nasca 25 sept inceputul lui octombrie Înainte de postliceala a ... (vezi toată discuția)