Buna ziua,va rog sa ma ajutati... pentru intreprindere individuala, care este procedura de casare a obiectelor de inventar de genul scule de mana,scule electrice
, aparate de masura si alte obiecte cu valoare destul de mica.....care este durata de viata prevazuta de lege a acestor obiecte....e corelata cu ceva certificat de garantie oferit de producator?Daca exista ceva articol din lege ce prevede o durata de folosinta pt aceste obiecte,la expirarea duratei pot sa le arunc, dau de pomana etc... si trec in registru de inventar valoarea iesirii ....care poate fi si zero? Dar in cazul in care se defecteaza dupa perioada de garantie...?Si ar mai fi o problema........am nevoie pt activitate niste rafturi si dulapuri in atelier dar nu am ca domeniu de avtivitate confectii metalice dar vreau sa construiesc eu rafturile si dulapurile respective(fiind adeptul metodei do it yourslef)si sa deduc materialele din care le fac.(electrozi suruburi,tabla, teava....etc)Cum procedez?
Trec pur si simplu in registru de plati materialele si apoi raftrurile in registru de inventar?
Multumesc anticipat
P.S. Pentru raspunsuri va rog daca se poate sa oferiti si baza legala.
Respectivul proces verbal cu cine il fac.....? cu mine insumi......? trebuie semnat de cineva oficial.....?ce fac cu obiectul ce-l scot din functie trebuie sa-l tin in continuare pe inventar sau pot sa il arunc ?
...dupa cat timp se considera amortizat de ex .un aparat de masura...?