avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj, hartuire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj, hartuire?

Buna ziua, ma confrunt cu o problema care imi creeaza mari dificultati in familie. Parintele meu a primit un mesaj de pe o cartela recent cumparata, activata si apoi probabil aruncata, prin care ii cere sa fiu verificata,urmarita si care ii spune lucruri neadevarate despre mine si chiar daca ar fi fost adevarate faceau parte din viata mea privata/personala.Mentionez ca, de cand a fost primit mesajul eu nu mai am liniste, mi-a "atacat" psihicul, mi-a creeat probleme in familie. Acel cineva care a facut asta probabil este un frustrat, chiar nu imi pot da seama cine ar putea fi si nu pot sa dau vina pe oricine. Pentru a afla cine este acel/aceea cineva ce pot face? Telefonul de pe care a fost dat mesajul are un IMEI, chiar daca cartela a fost aruncata sau nu o mai foloseste sunt foarte sigura ca il poate gasi dupa IMEI-ul telefonului. Codul penal art. 208 pct 2 , art 207 pct 2 ;i art 205 pct 2 si 3 a), banuiesc ca se incadreaza. Va rog sa ma indrumati pentru a face o reclamatie la politie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:44, 10 Aprilie 2012
Afirmarea unor lucruri personale mai mult sau mai putin adevarate, fara a incerca sa se obtina un folos nu reprezinta o infractiune. Insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de catre legea penala.
Sa inteleg ca nu pot face nimic in privinta asta si acel cineva poate sa isi faca de cap in continuare...adevarul e ca in ziua de azi totul este posibil
Din moment ce nu stiti cine este acea persoana singura solutie este sa va schimbati numarul de telefon. Politia nu poate urmari o persoana doar pt ca va adreseaza niste mesaje deranjante, nu este de competenta lor.
Da, cam asa vad si eu situatia.
Nu prea aveti ce face decat in civil daca veti identifica persoana...insa nu cred ca are sens sa va complicati...
Asta as vrea si eu, sa identific persoana, iar acest lucru nu il pot face eu, ci organele abilitate, politie, judecatorie si apoi vodafone, dupa IMEI-ul telefonului in care s-a bagat cartela sa afle cine a mai folosit acel telefon si il identifica, e foarte usor, numai plangerea la politie sa fie luata in seama zic eu. Cat despre telefon, nu am cum sa ii cer parintelui meu sa isi schimbe nr de tel," binevoitorii" daca vor sa faca rau afla si numarul "nou".

Alte discuții în legătură

Se poate incadra acest caz la santaj si calomnie? scared scared Am primit un sms in care mi se aduc tot felul de injurii si sunt amenintata ca daca nu imi voi da demisia in 2 zile de la primirea acelui sms se vor dezvalui ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)
Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal ºi protecþia vieþii private în sectorul comunicaþiilor electronice _simo_ _simo_ Tot citesc aceasta lege din care nu reusesc sa inteleg ce drepturi am eu ca abonat al unei retele de telefonie.. in cazul de fata VODAFONE Deci sunt un ... (vezi toată discuția)